“Ας μεγαλώσει η αλυσίδα αλληλεγγύης” λέει ο διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και ιδρυτής του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ποιο θα είναι σήμερα το ωράριο των σούπερ μάρκετ

“Ας μεγαλώσει η αλυσίδα αλληλεγγύης” λέει ο διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και ιδρυτής του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Αν όλοι εμείς δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής και αναρωτιόμαστε για το μέλλον, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους βρίσκονται ακόμα σε πιο δεινή κατάσταση. Αυτή τη διαπίστωση έκανε και  ο διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου κύριος Ευάγγελος Στοφόρος πριν από τρία χρόνια. «Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας. Ξέρετε, συνήθως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες προέρχονται και από οικογένειες που αντιμετωπίζουν εκτός από προβλήματα οικονομικά και υγείας οπότε το θέμα γίνεται πιο περίπλοκο. Οι οικογένειες πρέπει να καλύψουν και τα πρόσθετα έξοδα των παιδιών με αναπηρία όπως φάρμακα, εξετάσεις, εξωνοσοκομειακό εξοπλισμό κ.ά. Η κοινωνική λειτουργός του σχολείο επισκέπτεται τα σπίτια των παιδιών και βλέπει πως ζουν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα τρόφιμα. Υπάρχουν παιδιά που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς ζεστό νερό, είδαμε παιδάκι που δεν είχε κρεβάτι και κοιμόταν κατάχαμα…»
Για όλους αυτούς τους λόγους κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθούν: Κοινωνικό Παντοπωλείο για δωρεάν διανομή τροφίμων στις οικογένειες και δωρεάν ελαφριά καθημερινή σίτιση στους μαθητές. Κάθε 15-20 ημέρες το σχολείο φροντίζει να διανείμει τρόφιμα στις οικογένειες των παιδιών αλλά καθημερινά διαθέτει στους μικρους μαθητές γάλα, γιαούρτι, τοστ και δημητριακά ώστε να είναι σίγουροι οι δάσκαλοι ότι τα παιδιά δεν κάνουν μάθημε με άδεια στομάχια.

«Οι ανάγκες είναι πολλές αλλά επειδή όλοι οι δάσκαλοι απασχολούμαστε εθελοντικά τα απογεύματα δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλύψουμε πλήρως κι άλλους τομείς όπως το ρουχισμό των παιδιών. Όμως, όποτε χρειάζεται απευθυνόμαστε οι ίδιοι σε καταστήματα της γειτονιάς ή σε επαγγελματίες της περιοχής που μπορούν να βοηθήσουν. Κάποια οικογένεια μπορεί να χρειαστεί υδραυλικό που να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του αλλά ίσως χρειαστούμε και κάποιο γιατρό. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι. Να μεγαλώσει η αλυσίδα αλληλεγγύης. Για παράδειγμα είχαμε ένα πατέρα άνεργο με 8 παιδιά. Όσα τρόφιμα και να του δίναμε, δεν μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημά του. Βοηθήσαμε να προσληφθεί στο Δήμο».

Στο σχολείο φοιτούν 40 μαθητές που μένουν στους δήμους Κερατσινίου και Περάματος.
Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το σχολείο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-4311939 και στη διεύθυνση Ανδρέα Μιαούλη 147, Χαραυγή, Κερατσίνι.

Ροή Ειδήσεων