Βιβλίο: Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά

Βιβλίο: Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά

Η οικογενειακή σύμβουλος Ερατώ Χατζημιχαλάκη που θελει να συνδέσει την ψυχολογία με την πνευματικότητα. Η προσέγγιση από τη σκοπιά της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs, μαζί με μια πιο εσωτερική τοποθέτηση, έχουν ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο που τολμά να συνδέει την ψυχολογία με την πνευματικότητα και να την αναδείξει σε πνευματική ψυχολογία (spiritual psychology).

Με απλές εφαρμόσιμες συμβουλές προς του γονείς, έχει να προσθέσει στον σπουδαιότερο ρόλο που καλούμαστε να παίξουμε, το ρόλο του γονιού, κάτι σπουδαιότερο από το να είναι κάποιος ένας απλός γεννήτορας σώματος. Να τον κάνει ν’ αντιληφθεί πως είναι ο φορέας που επιλέγει η ψυχή του νεογέννητου ανθρώπου, για να πορευτεί στην εξέλιξη, στην αέναη διαδρομή του πνευματικού του εαυτού. Μεγάλη η ευθύνη.

Εύκολο σε πολλά σημεία, περιεκτικό και πυκνό σε έννοιες και ιδέες σε άλλα, προσεγγίζει το γονεϊκό ρόλο δίνοντας επιλογές, που αν εφαρμοσθούν με σταθερότητα και ευγένεια, οδηγούν στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης. Βασικό εργαλείο για να δομηθεί ο ελεύθερος άνθρωπος που έχοντας μεγαλώσει με ενθάρρυνση και αγάπη δίχως όρους, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει δημιουργικά τη ζωή και τις προκλήσεις της.

Η συγγραφέας επιλέγει να προσεγγίσει και το πολυσυζητημένο θέμα των παιδιών που χαρακτηρίστηκαν Indigo, αποδίδοντάς τους την ονομασία «Αλπινιστές και Σκαπανείς» απομακρύνοντας την ανάγκη από κατηγοριοποιήσεις και ταμπέλες.

Αγκαλιάζει την καθημερινότητα του απλού ανθρώπου που στοχεύει στην ορθή ανατροφή του παιδιού του. Αφυπνίζει τον αναζητητή της αλήθειας, ιδιαίτερα αν βρίσκεται στα πρώτα βήματα της αναζήτησής του. Θυμίζει ξεχασμένες αλήθειες σε όποιον το επιθυμεί. Επιβεβαιώνει την ορθή στάση σε κείνον που επιλέγει να βιώνει τη ζωή του ως πνευματικό ον.

Τελικά, ίσως να προσθέτει ένα λιθαράκι αλήθειας σε όποιον πιστεύει πως πριν από το ταξίδι της ζωής υπάρχει το αέναο ταξίδι της ψυχής.

Αναζητήστε το βιβλίο και μάθετε περισσότερα για τη συγγραφέα στα www.allazo.gr και www.elpidohori.gr ή αναζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία.