Δραστηριότητες με κατασκευές στο σπίτι

Δραστηριότητες με κατασκευές στο σπίτι

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2010/02/pine-cone-170x150.jpg" alt="κοκουνάρι βαρόμετρο" title="κοκουνάρι βαρόμετρο" class="alignnone size-thumbnail wp-image-10648" />Εσείς τι κάνετε όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το κοπιαστικό πρόγραμμα της ημέρας ή όταν τέλος πάντων θέλετε λίγο να ξεθολώσει το μυαλό για να συνεχίσετε μετά από λίγο τα μαθήματά σας;

Εσείς τι κάνετε όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το κοπιαστικό πρόγραμμα της ημέρας ή όταν τέλος πάντων θέλετε λίγο να ξεθολώσει το μυαλό για να συνεχίσετε μετά από λίγο τα μαθήματά σας; Όπως κι αν έχει, εμείς θα σας προτείνουμε μερικές πολύ πρωτότυπες ιδέες για κατασκευές, που μάλιστα θα σας φανούν και χρήσιμες. Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Φτιάξε το δικό σου βαρόμετρο με ένα κουκουνάρι.
Μια μέρα που θα βγεις στην εξοχή ή έστω λίγο πιο έξω από την Αθήνα σε περιοχή, όπου υπάρχουν έλατα, φρόντισε να μαζέψεις ένα καλοσχηματισμένο κουκουνάρι με πολλά και λεπτά λέπια. Πλύνε το, σκούπισέ το και κρέμασέ το μπροστά από το παράθυρό σου. Παρατήρησε προσεκτικά τις αλλαγές σε κάθε αλλαγή του καιρού. Όταν ο καιρός είναι καλός και ξηρός, τα λέπια του κουκουναριού είναι πολύ σφιγμένα, ενώ όταν έχει υγρασία χωρίζονται. Με αυτό τον τρόπο έχεις ένα φυσικό βαρόμετρο, που θα έχεις φτιάξει μόνος σου για το σπίτι σου.

2. Μια σφραγίδα από πατάτα
Διαλέξε από τις πατάτες που έχετε στην κουζίνα μία με κάπως φαρδιά διάμετρο και κόψε τη στη μέση. Πάνω στην εσωτερική επιφάνεια της κομμένης πατάτας φτιάξε ένα ανάγλυφο σχέδιο της επιλογής σας, π.χ. ένα λουλούδι, τα αρχικά σας, ένα ζωάκι κ.λπ. και στη συνέχεια πίεσέ το πάνω σε ένα ταμπόν με μελάνι. Κατόπιν, σφράγισε το φύλλο ενός χαρτιού. Αμέσως θα καταλάβεις ότι η σφραγίδα σου λειτουργεί και μάλιστα ισχύει για αρκετά σφραγίσματα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να δώσεις το δικό σου στίγμα σε όλα τα γραπτά σου ή τα βιβλία σου.

* Θα βρεις κι άλλες κατασκευές στο Μικρό βιβλίο των δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.