Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Δεν πετάμε τίποτα!

Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Δεν πετάμε τίποτα!

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2009/10/A09656ED582DB6F86CB16564A3B89128-170x150.jpg" alt="A09656ED582DB6F86CB16564A3B89128" title="A09656ED582DB6F86CB16564A3B89128" class="alignnone size-thumbnail wp-image-4061" />Από τις 19 Οκτωβρίου, και για επτά εβδομάδες, ο ΣΚΑΪ θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων. Με σύμβουλο την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα γνωρίσουμε πως...

Από τις 19 Οκτωβρίου, και για επτά εβδομάδες, ο ΣΚΑΪ θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων.
Με σύμβουλο την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε με εύκολους τρόπους στην ανακύκλωση των σκουπιδιών μας αλλά και στην επαναχρησιμοποίηση όσων πραγμάτων δεν χρειαζόμαστε πια, όπως βιβλία ρούχα και παιχνίδια.
Τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα ανακαλύψουμε ότι τα σκουπίδια μας έχουν αξία και μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον, στο δήμο μας, στη χώρα μας.
Με την ανακύκλωση εξοικονομούμε πρώτες ύλες, ενέργεια και αυξάνουμε το χρόνο ζωής των χώρων ταφής των απορριμμάτων.
Όλα ανακυκλώνονται. Το έντυπο χαρτί, οι μπαταρίες, οι παλιές οικιακές συσκευές, τα οργανικά σκουπίδια της κουζίνας μας, το τηγανέλαιο, τα μεταχειρισμένα ελαστικά, το παλιό μας όχημα, οι παλιές μας λάμπες, τα φάρμακα που έχουν λήξει και δεν χρειαζόμαστε, τα θερμόμετρα με υδράργυρο, τα κλαδέματα του κήπου, τα computers μας, χάρτινες και αλουμίνιες συσκευές μιας χρήσεως, το γυαλί και τόσα άλλα.
Μαζί, θα ανακαλύψουμε το θησαυρό που κρύβουν τα σκουπίδια. Θα ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να δούμε τις πόλεις μας και το περιβάλλον μας καθαρό.
Πώς θα το καταφέρουμε; Με ενημέρωση, εκπαίδευση και την πεποίθηση ότι καθημερινά μπορούμε, με απλές κινήσεις να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. 

Κάθε εβδομάδα θα ασχολούμαστε και με κάτι διαφορετικό.
Την α’ εβδομάδα θα μάθουμε τα πάντα για τους μπλε κάδους. Τι μπορούμε να πετάξουμε μέσα. Γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί. Πώς; Προσοχή! Τα αντικείμενα ένα-ένα και καθαρά. Οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν πώς γίνεται η ανακύκλωση των ορυκτέλαιων και θα γνωρίσουμε την ανταποδοτική ανακύκλωση. Επιστρέφουμε τα χρησιμοποιημένα μπουκάλια μας και λαμβάνουμε κάποια ευρώ από το συγκεκριμένο σύστημα ανακύκλωσης.
Την β’ εβδομάδα θα ασχοληθούμε με το πώς ανακυκλώνουμε μπαταρίες, συσσωρευτές, λάστιχα.
Την γ’ εβδομάδα θα μιλήσουμε με τους φορείς, θα ασχοληθούμε με τα «μπάζα» που βρίσκονται πεταμένα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και τους τρόπους ανακύκλωσής τους. Τέλος το έντυπο χαρτί σε ποιους κάδους πρέπει να ανακυκλώνεται;
Την δ’ εβδομάδα θα μάθουμε για την οικιακή κομποστοποίηση. Μπορούν τα οργανικά μας απορρίμματα να μετατραπούν σε λίπασμα για τον κήπο και τα λουλούδια μας; Πώς ανακυκλώνονται τα τηγανέλαια; Με ποιο τρόπο κάνουν ανακύκλωση οι Δήμοι; Τα προβλήματά τους, τα σχέδιά τους για το μέλλον αλλά και η άρνηση αρκετών εξ αυτών να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.
Την ε’ εβδομάδα θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης. Ποιοι είναι οι πρώτοι που ξεκίνησαν την ανακύκλωση; Πώς κάνουμε πράξη την επαναχρησιμοποίηση; Βιβλία, ρούχα, παιχνίδια πώς μπορούν να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο ζωής κοντά σε κάποιο συνάνθρωπό μας;
Για τις 2 επόμενες εβδομάδες θα ενημερωθείτε για το πως πρόκειται να εξελιχθεί η εκστρατεία.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και ερωτήσεις για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση θα μπορείτε να διατυπώνετε μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 210 4800101.