Εκπαιδευτικά Βιβλία και Βοηθήματα για τους e-book readers

Εκπαιδευτικά Βιβλία και Βοηθήματα για τους e-book readers

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2010/02/ebook-readers-sony-reader-c-170x150.jpg" alt="εκπαιδευτικά βιβλία ebook-readers" title="εκπαιδευτικά βιβλία ebook-readers" class="alignnone size-thumbnail wp-image-10285" />Μέσα στο Φλεβάρη γνωστοί εκδοτικοί οίκοι θα κυκλοφορήσουν σε ψηφιακή μορφή για e-book readers και όχι για μόνο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως ήδη ισχύει, εκπαιδευτικά βιβλία και βοηθήματα για μαθητές. Η αρχή θα γίνει με τις εκδόσεις Λιβάνη και Μεταίχμιο.

Μέσα στο Φλεβάρη γνωστοί εκδοτικοί οίκοι θα κυκλοφορήσουν σε ψηφιακή μορφή για e-book readers και όχι για μόνο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως ήδη ισχύει, εκπαιδευτικά βιβλία και βοηθήματα για μαθητές. Η αρχή θα γίνει με τις εκδόσεις Λιβάνη και Μεταίχμιο.
Σύμφωνα με τον κ. Νώντα Παπαγεωργίου των εκδόσεων Μεταίχμιο, τα πρώτα βιβλία που θα εκδώσουν σε αυτή τη μορφή θα αφορούν τις τάξεις του Γυμνασίου και αμέσως μετά θα προχωρήσουν με εκπαιδευτικά βιβλία για το Λύκειο. Κατά την άποψή του, το νεανικό κοινό σήμερα θα έχει το προβάδισμα στη χρήση του ηλεκτρονικού βιβλίου, καθώς είναι σαφώς πιο εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες.
Συγχρόνως, οι εκδόσεις Λιβάνη ετοιμάζονται για τη μεγάλη… επέλαση, με 120 βοηθήματα για μαθητές, τα οποία θα διαβάζονται από τις συσκευές e-book readers. Τα συγκεκριμένα βοηθήματα, βέβαια, σήμερα είναι προσβάσιμα από τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ με τις συσκευές e-book readers αναμένεται να υπάρξει διεύρυνση του βιβλιόφιλου κοινού, ιδίως ανάμεσα σττους νέους, που χρησιμοποιούν περισσότερο και πιο εύκολα την τεχνολογία. Ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους που αναμένεται να λανσάρουν τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή άμεσα είναι οι Εκδόσεις Ψυχογιός, Παπαδόπουλος, Σιδέρης, Γκοβόστης, Τραυλός, Ηλέκτρα.

Ροή Ειδήσεων