Εργαστήρι συναισθημάτων για εφήβους

Εργαστήρι συναισθημάτων για εφήβους

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2010/02/kids-workshop-170x150.gif" alt="Εργαστήρι συναισθημάτων" title="Εργαστήρι συναισθημάτων" class="alignnone size-thumbnail wp-image-10645" />Τα βασικά συναισθήματα είναι η χαρά, η λύπη, ο θυμός, ο φόβος και η αγάπη. Μέσα από μία μαγική διαδικασία ιστοριών & ασκήσεων, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο και πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων!

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να βοηθηθούν οι έφηβοι να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.
Τα βασικά συναισθήματα είναι η χαρά, η λύπη, ο θυμός, ο φόβος και η αγάπη. Μέσα από μία μαγική διαδικασία ιστοριών & ασκήσεων, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο και πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων!
Το εργαστήρι βασίζεται στην ιδέα ότι οι έφηβοι ταυτίζονται με τον ήρωα/ηρωίδα της ιστορίας και επιλέγει κατάλληλες ιστορίες που βοηθούν τους εφήβους να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να τα επεξεργαστούν δημιουργικά.
Για κάθε συναίσθημα έχει επιλεχθεί μια ιστορία, η οποία θέτει διάφορα ερωτήματα στον έφηβο για το συναίσθημα αυτό. Ο έφηβος έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει με έναν ασφαλή τρόπο ότι δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα. Υπάρχουν θετικοί και αρνητικοί τρόποι διαχείρισης των συναισθημάτων. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης ο έφηβος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να συμμετέχει στη διαμόρφωση της ιστορίας. Μαθαίνει το τι συμβαίνει στο σώμα μας και τη ψυχή μας όταν αποφεύγουμε να βιώσουμε τα συναισθήματά μας και επιλέγει την κατάλληλη για την προσωπικότητά του διαχείριση συναισθήματος.
Εκτός από τα 5 βασικά συναισθήματα, σημαντική αναφορά γίνεται στην ντροπή, στην ενοχή και στο άγχος.
Η αρνητική διαχείριση των συναισθημάτων καθώς και η αποφυγή τους μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην ήδη ταραγμένη περίοδο της εφηβείας. Η χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ, η συμμετοχή σε ακατάλληλες ομάδες για να αισθάνομαι ότι «ανήκω», η ανησυχία γύρω από την ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα που ξυπνά είναι μόνο λίγα από τα θέματα που θα ακουστούν μέσα από τις ιστορίες για τη διαχείριση των συναισθημάτων.
Πρακτικές πληροφορίες
Ώρα συνάντησης: 18.30
Μέρα συνάντησης: Σάββατο
Διάρκεια συνάντησης: Δύο ώρες
Ηλικία συμμετεχόντων: 12 – 18 ετών
Αριθμός συμμετεχόντων: 6 – 8
Παρέχεται γραπτό υλικό με το θέμα του κάθε εργαστηρίου καθώς και οι ανάλογες τεχνικές για τη διαχείριση των συναισθημάτων.
Το πρώτο εργαστήρι θα ξεκινήσει με την ιστορία: «Ο Μάγος που είχε χάσει τη σκιά του».

Δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά
Όταν συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων, θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικά για επιβεβαίωση της κράτησης σας.
Νάνσυ Ψημενάτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, www.understanding-self.gr, τηλ. 6972076562

Ροή Ειδήσεων