Η μυστική γλώσσα των μωρών

Η μυστική γλώσσα των μωρών

Τα μωρά εκφράζονται σε μια «μυστική γλώσσα» που βασίζεται σε κινήσεις και χειρονομίες, χαμόγελα και μουτρώματα, γουργουρίσματα και κραυγές.
Το βιβλίο “Η μυστική γλώσσα των μωρών” ερμηνεύει αυτούς τους μη λεκτικούς τρόπους επικοινωνίας, για να σας βοηθήσει να καταλαβαίνετε τι θέλει πραγματικά το παιδί σας κι έτσι να αποφασίζετε πώς είναι καλύτερο να αντιδράτε.
Ακόμα και οι πιο απλές πράξεις των μωρών –ένα τεντωμένο δάχτυλο, μια ματιά προς τα πίσω, ένα δειλό χαμόγελο– αντιπροσωπεύουν εκπληκτικά πολύπλοκες σκέψεις. Από το πέταγμα ενός παιχνιδιού, που σημαίνει «Έλα να παίζουμε!» μέχρι το σφίξιμο του χεριού, που θα πει «Ας διαπραγματευτούμε!», το βιβλίο “Η μυστική γλώσσα των μωρών” εξετάζει τα σήματα που έμφυτα γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τα μωρά για να μας γνωστοποιήσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τις προτιμήσεις και τις διαθέσεις τους. Βασισμένο σε σημαντικές επιστημονικές μελέτες, αλλά και στην εμπειρία των ίδιων των συγγραφέων ως γονέων και εκπαιδευτικών, το βιβλίο παρουσιάζει παραδείγματα που δείχνουν τι κάνει και τι εννοεί το μωρό σας και πώς αυτοί οι τρόποι επικοινωνίας αποκαλύπτουν πολύπλευρα νοήματα τόσο στους νέους όσο και στους εμπειρότερους γονείς.

Η γρήγορη και σωστή αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων του μωρού είναι το κλειδί για να είναι εκείνο ευχαριστημένο και οι γονείς σίγουροι ότι το καταλαβαίνουν και μπορούν να αντιδράσουν σωστά. Το βιβλίο Η μυστική γλώσσα των μωρών ξεδιαλύνει κάθε μυστήριο γύρω από τη γλώσσα του σώματος του μωρού, βοηθώντας σας να κατανοήσετε καλύτερα το παιδί σας.
Η Dr. Sally Valente Kiester, εκπαιδευτικός και σύμβουλος εκπαίδευσης, και ο Edwin Kiester Jr., δημοσιογράφος και επιστημονικός ερευνητής πάνω σε θέματα επιστήμης και υγείας, έγραψαν πολυάριθμα έργα για θέματα επιστημονικά, γύρω από την υγεία, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη του παιδιού, που έχουν δημοσιευθεί ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Eκδόσεις: Σαββάλας

Συγγραφέας: Sally & Edwin Kiester
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα‐Σαμπατάκου
ISBN: 978‐960‐493‐079‐1,
σκληρό εξώφυλλο με jacket,
διαστάσεις: 14×23,
σελ.: 192,
τιμή: € 16.70