Θυμάρι κατά της ακμής

Θυμάρι κατά της ακμής

Μια ακόμα χρήση για το θυμάρι, που χρησιμοποιείται ως μυρωδικό καθώς επίσης και στην αρωματοποιία και την οδοντιατρική, προτείνουν Βρετανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με ειδικούς του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λιντς το θυμάρι ενδεχομένως αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για την ακμή, που ταλαιπωρεί παρά πολλούς εφήβους.

Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μια πολύ καλή και άκρως φυσική εναλλακτική για τους πάσχοντες από ακμή που έχουν ευαίσθητο δέρμα και συνήθως εμφανίζουν ερεθισμούς εξαιτίας της εφαρμογής αντιβακτηριακών αλοιφών.

Οι ερευνητές διερεύνησαν την επίδραση του θυμαριού, της σμύρνας και του κατιφέ στο βακτήριο Propionibacterium acnes το οποίο προκαλεί ακμή προσβάλλοντας τους πόρους του δέρματος. Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους χρησιμοποίησαν βάμματα – δηλαδή αλκοολούχα εκχυλίσματα – των φυτών.

Η μελέτη έδειξε ότι όλα τα φυτικά βάμματα που δημιούργησαν οι ειδικοί εξολόθρευαν το βακτήριο της ακμής μέσα σε πέντε λεπτά. Ωστόσο το θυμάρι αποδείχθηκε το πιο ισχυρό φάρμακο ενάντια στην ακμή.

Φάνηκε επίσης να είναι αποτελεσματικότερο από το υπεροξείδιο του βενζολίου, το κύριο δραστικό συστατικό των περισσότερων αλοιφών και καθαριστικών προϊόντων για το δέρμα τα οποία χρησιμοποιούν τα άτομα με ακμή.

Οι ερευνητές σημείωνουν ότι το κύριο πρόβλημα με τα φάρμακα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου είναι οι παρενέργειες όπως το αίσθημα καύσου και οι δερματικοί ερεθισμοί.

Ροή Ειδήσεων