Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το θάνατο 11μηνου βρέφους στο Ηράκλειο Κρήτης

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το θάνατο 11μηνου βρέφους στο Ηράκλειο Κρήτης

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, διέταξε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τον θάνατο ενός βρέφους ηλικία 11 μηνών που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, υστέρα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας.

Το 11μηνο αγοράκι σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες εισήχθη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση βουβωνοκήλης. Όμως η μετεγχειρητική του πορεία δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί νέα χειρουργική επέμβαση, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, για τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους.

Την ιδία ώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε ανακοίνωσή της, αφού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου βρέφους, τονίζει: «Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας Φραγκίσκο Σοφρά».