Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την εφηβική παράσταση “Ρωμαίος + Ιουλιέτα (teen spirit)” στο Θέατρο Θησείον (27/11)

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την εφηβική παράσταση “Ρωμαίος + Ιουλιέτα (teen spirit)” στο Θέατρο Θησείον (27/11)

Το infokids.gr και το Θέατρον Θησείον διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 10 τυχεροί αναγνώστες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την εφηβική θεατρική παράσταση “Ρωμαίος + Ιουλιέτα (teen spirit)” την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 18:00.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα, μοναχοπαίδια ισχυρών οικογενειών που αλληλομισιούνται από παλιά, ερωτεύονται κεραυνοβόλα χωρίς να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Με τη συνδρομή των πιο κοντινών τους ανθρώπων, παντρεύονται αμέσως κρυφά. Όμως το μίσος που χωρίζει τις δύο οικογένειες παραμένει αγεφύρωτο, και, παρά το γεγονός ότι όλα τα πρόσωπα που περιβάλλουν τους δύο εραστές έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, μία σειρά από λανθασμένες αποφάσεις και ατυχίες θα οδηγήσουν στη συμφιλίωση των δύο οικογενειών μόνο μετά τον θάνατο των δύο παιδιών, η πίστη των οποίων στον έρωτά τους δεν θα κλονιστεί ούτε για μια στιγμή.

Γιατί Ρωμαίος+Ιουλιέττα αποκλειστικά για εφήβους;

Γιατί οι έφηβοι αξίζει να επικοινωνήσουν με σπουδαία κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, να ακούσουν τη γλώσσα τους, να προβληματιστούν με τη θεματική τους και τέλος να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι σε ένα ολοκληρωμένο και πολύτιμο θεατρικό γεγονός. Το Ρωμαίος και Ιουλιέττα με κέντρο τον πρώτο έρωτα μεταξύ δυο εφήβων θίγει μέγιστα θέματα του ανθρώπου· την αγάπη και το μίσος· τον πόλεμο και τη συναδέλφωση, τον έρωτα και την πλήρη αυταπάρνηση. Παράλληλα, θίγει θέματα που αφορούν άμεσα τον έφηβο. Τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, τη φιλία, τη σχέση με τους γονείς, τη στάση απέναντι στην κοινωνία που του παραδίδεται από την προηγούμενη γενιά, την αρχή της ωρίμανσης με όλα τα δικαιώματα και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται.
Η εταιρεία Λυκόφως και οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες της, έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία και σε συνεργασία πάντα με θεατροπαιδαγωγούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και την ευθύνη να επικοινωνήσει με τους νέους και να μιλήσει τη γλώσσα τους με μια θεατρική παράσταση που ως καλλιτεχνικό γεγονός αφορά τους πάντες, αλλά στην πραγματικότητα κλείνει το μάτι μόνο σε αυτούς.

Στο Ρωμαίος+Ιουλιέττα ο Σαίξπηρ αιχμαλωτίζει τον απόλυτο έρωτα πάνω στη γέννησή του, πριν την άμβλυνση που προκαλεί η πάροδος του χρόνου.
Με όχημα τον σύνθετο σαιξπηρικό λόγο, αλλά και με τη συνδρομή τολμηρών αισθητικών μέσων, τα οποία «μιλούν» στην καρδιά των εφήβων σήμερα (όπως οι προβολές, η ροκ μουσική, ο σύγχρονος χορός), η παράσταση θα επιχειρήσει να παρακολουθήσει από κοντά τους ήρωες της ιστορίας-ύμνου στον εφηβικό –δηλαδή τον απόλυτο– έρωτα και να αναδείξει τα ζωντανά ερωτήματα που θέτει το έργο, τα οποία στρέφονται γύρω από έννοιες όπως η πίστη –ερωτική και άλλη–, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η βία, η ανθρώπινη επικοινωνία, και πάνω απ’ όλα ο χρόνος.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης Διασκευή–Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου Σκηνικά: Δημήτρης Τάταρης Κοστούμια: Χάρης Σουλιώτης Χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου Μουσική: Δημήτρης Παπαλάμπρου Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας Video: ephos.gr Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού Οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος: Αθηνά Μπερδέκα Υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος: Μαρίνα Μέργου, Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Παίζουν: Νίκος Μαυράκης, Μαρία Μπαγανά, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Γιάννης Παναγόπουλος, Βασίλης Σαμπράκος, Στράτος Σωπύλης
Στο βίντεο εμφανίζονται οι Μυρτώ Αλικάκη, Άκις Βλουτής, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καλλιόπη Τζερμάνη, Κώστας Φλωκατούλας
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως ΑΜΚΕ

Πού: Θησείον, Τουρναβίτου 7, Θησείο
Πότε: Από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 18.00 και καθημερινά πρωί για σχολεία 210 32 55 444
Εισιτήρια: 16€, φοιτ.:10 €, δωρεάν είσοδος για 1 στους 2 ενηλικους που συνοδεύουν παιδιά

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 13.00 μ.μ.
Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τους 10 νικητές.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr και το Θέατρον Θησείον διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 10 τυχεροί αναγνώστες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την εφηβική θεατρική παράσταση “Ρωμαίος + Ιουλιέτα (teen spirit)” την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 18:00. Δεκτές συμμετοχές από Τετάρτη 23 έως Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 13.00 μ.μ.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 10 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους 10 τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι Διαγωνισμοί μας δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr“, nethall.gr, http://kerdiseto.blogspot.com/ και jaba.gr

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 10 αριθμούς από το 1 ως το 873 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους 10 τυχερούς νικητές

Οι τυχεροί μας νικητές είναι:

1. Ευγενία Σιαμπλή

2. Αντώνιος Ταλιέρης

3. Παρασκευάς Μάινας

4. Ελένη Κουτρουμπά

5. Ηλιάνα Κατσίνα

6. Δήμητρα Λάμπου

7. Αλεξάνδρα Στριμένου

8. Ουρανία Καββαδά

9. Ιωάννα Σιονογλουλάρη

10. Ζέφη Καλιδώνη

Ροή Ειδήσεων