Μαλλιά: Υψηλή προστασία στις υψηλές θερμοκρασίες

Μαλλιά: Υψηλή προστασία στις υψηλές θερμοκρασίες

Διαβάστε μερικά «cool» tips για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την επιθετική ηλιακή ακτινοβολία αλλά και το αλάτι και το χλώριο που τα ταλαιπωρούν μετά από … κάθε βουτιά!
Συνήθως στις καλοκαιρινές διακοπές τα μαλλιά αγριεύουν, ξεραίνοται και φριζάρουν. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά πρέπει:

Το μαλακτικό
Για να αποφύγετε το στατικό ηλεκτρισμό που κυριολεκτικά σας σηκώνει την τρίχα, προσθέστε στην καθημερινή ρουτίνα του λουσίματος και το conditioner. Αν τα μαλλιά σας είναι έτσι κι αλλιώς ξηρά, δοκιμάστε ένα μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Για να είστε σίγουρες για το προϊόν που αγοράζετε πρέπει να συνηθίσετε να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων. Προτιμήστε αυτά που δεν έχουν paraben.

Ξεχάστε το πιστολάκι
Αν συνηθίζετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι κι ακόμα χειρότερα στη συνέχεια να χεησιμοποιείτε κάποιο σίδερο για ίσιωμα ή μπούκλες, καλύτερα να κάνετε ένα διάλειμμα. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα ή καθώς κοιμάστε. Σ’ αυτή την προσπάθεια ίσως μπορεί να σας βοηθήσει ο κομμωτής σας. Ένα κατάλληλο χτένισμα θα ανανεώσει κι εσάς και τα μαλλιά σας κι έτσι θα δείχνετε περιποιημένη χωρίς να χρειάζεστε πιστολάκι για στέγνωμα.

Δαφνέλαιο
Δέκα λεπτά πριν λουστείτε ή πριν πέσετε για ύπνο, απλώστε δαφνέλαιο στα μαλλιά σας. Θα ενδυναμώσει την τρίχα, θα την κάνει στιλπνή και θα δώσει λάμψη στα μαλλιά σας. Οι γιαγιάδες ξέρουν από αυτά. Θα το βρείτε στα καταστήματα φυσικών τροφών αλλά και στα φαρμακεία.

Μην ξεχνάτε τα spf και τα καπέλα
Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα αντηλιακών για τα μαλλιά σας αλλά ένα καπέλο σίγουρα θα τους προσφέρει εξαιρετική προστασία. Αν είστε στην παραλία χωρίς ειδικό αντηλιακό προϊόν για τα μαλλιά σας και χωρίς καπέλο, προστατεύστε τα μαλλιά σας με την αντηλιακή κρέμα προσώπου σας.

Απαλλαγείτε από την ψαλίδα
Αν οι άκρες των μαλλιών σας είναι αδύναμες κι ανοίγουν στη μέση, τρέξτε γρήγορα στο κομμωτήριο. Έχετε καταδικάσει τα μαλλιά σας να καταστραφούν. Ειδικά το καλοκαίρι για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή είναι απαραίτητο να κόβετε τις άκρες συχνά.

Δείξτε ευγένεια
Τα μαλλιά σας χρειάζονται ιδιαίτερη ευγένεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην τα τραβάτε με τα λαστιχάκια και τα κλάμερ, μην τα αφήνετε συνέχεια μαζεμένα . Αν και θα σας ακουστεί παράλογο, μην λούζεστε καθημερινά παρά τη ζέστη. Το κεφάλι μας χρειάζεται την δική του φυσική ενυδάτωση, την οποία του στερούμε αν λουζόμαστε συνέχεια. Διαλέξτε ένα πολύ ήπιο και απαλό σαμπουάν.

Ροή Ειδήσεων