Μια Κρητικοπούλα στην Ιταλία

Μια Κρητικοπούλα στην Ιταλία

Την επίσημη πρώτη στην ιταλική αγορά έκανε η Creta Farms, με την παρουσίαση της νέας εταιρείας Frantoio Gentileschi, η οποία προέκυψε από την κοινοπραξία της με την Grandi Salumifici Italiani, τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία στην Ευρώπη. Παρουσιάστηκε η Frantoio Gentileschi, η νέα εταιρεία από την Κοινοπραξία Creta Farms-Grandi Salumifici Italiani και το νέο εμπορικό σήμα Salumi del Frantoio, βασισμένο στην πατενταρισμένη συνταγή Εν Ελλάδι.

Στη συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Fonderia Napoleonica, για την ανακοίνωση της συνεργασίας στα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάστηκε και η καινοτόμος σειρά προϊόντων Salumi del Frantoio, η οποία στηρίζεται στην πατενταρισμένη συνταγή Εν Ελλάδι.

Η νέα κατηγορία προϊόντων αναμένεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ιταλών καταναλωτών, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζωικά λιπαρά και την υποκατάστασή τους με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και της πλούσιας γεύσης. Η νέα σειρά περιλαμβάνει αγαπημένα ιταλικά προϊόντα, σε πιο διατροφικά ισορροπημένη εκδοχή, όπως η Μορταδέλα με 48% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και 100% γεύση, αλλά και τα Cotto Rustico (χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες), Pollo Arrosto (ψητό κοτόπουλο), Tacchino Arrosto (ψητή γαλοπούλα) και λουκάνικα από χοιρινό, κοτόπουλο και γαλόπουλα.
Τη διατροφική αξία των νέων προϊόντων αναγνωρίζει και η ιταλική επιστημονική κοινότητα. Όπως σημείωσε ο Δρ Massimo Uguccioni, γνωστός Ιταλός καρδιολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιταλικού Συλλόγου των Νοσοκομειακών Καρδιολόγων «Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, όπως η σειρά Salumi del Frantoio, η οποία συμβάλλει στην υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών, χωρίς να στερεί τη γεύση, έχει τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης του συλλόγου μας, περίπου 3.500 καρδιολόγοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα, τα οποία προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον, τόσο για τα διατροφικά οφέλη, όσο και για τη γεύση τους».

Ροή Ειδήσεων