Μια ομελέτα… από τη Νορμανδία

Μια ομελέτα… από τη Νορμανδία

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2010/09/eggs.bmp" alt="" title="eggs" class="alignnone size-full wp-image-24905" />Μια περιοχή, διάσημη για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, μας προσφέρει σήμερα μια νοστιμότατη παραλαγή της κλασικής ομελέτας. Φροντίστε μόνο τα υλικά σας να είναι άριστης ποιότητας, ει δυνατόν, βιολογικής παραγωγής, για να προσφέρετε στην οικογένειά σας έα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Μια περιοχή, διάσημη για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, μας προσφέρει σήμερα μια νοστιμότατη παραλαγή της κλασικής ομελέτας. Φροντίστε μόνο τα υλικά σας να είναι άριστης ποιότητας, ει δυνατόν, βιολογικής παραγωγής, για να προσφέρετε στην οικογένειά σας έα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά (για 2 άτομα)
6 αβγά
κρέμα γάλακτος
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε 3 αβγά για κάθε ομελέτα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους, ενώ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει για να λιώσει μία μεγάλη κουταλιά βούτυρο.
Όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει.
Όταν αρχίζουν να πήζουν ρίχνουμε στη μέση 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας από τα χτυπημένα ασπράδια.
Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ψήνουμε περίπου 5 λεπτά ακόμη και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Ροή Ειδήσεων