Μυστικές Πρεμιέρες στο Δαναό κάθε Δευτέρα

Μυστικές Πρεμιέρες στο Δαναό κάθε Δευτέρα

Πώς θα σας φιανόταν αν πηγαίνατε στον κινηματογράφο, αλλά δεν γνωρίζατε ποια ταινία θα παρακολουθήσετε; Πώς είναι δυνατόν θα αναρωτηθείτε. Κι όμως, οι ιδιοκτήτες του κινηματογράφου Δαναός, στην Πανόρμου, είχαν μια άκρως πετυχημένη και πρωτότυπη ιδέα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ο «Δαναός» με πιο οικονομικό εισιτήριο (6 ευρώ) διοργανώνει σε συνεργασία με το περιοδικό Σινεμά μυστικές avant-premiere με ταινίες που όπως υπόσχεται θα ανήκουν στις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς και θα κυριαρχήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες τους επόμενους μήνες. Τι σημαίνει όμως η λέξη “μυστικές” στην προκειμένη περίπτωση;

Ακριβώς αυτό που λέει η λέξη: Παίρνεις δηλαδή την παρέα σου, πηγαίνεις στον κινηματογράφο, βγάζεις το εισιτήριό σου, μπαίνεις στην αίθουσα προβολής και περιμένεις να δεις ποια ταινία… σου κληρώθηκε. Με άλλα λόγια, δεν γνωρίζεις ποια ταινία θα δεις μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει στη μεγάλη οθόνη, παρ’ όλα αυτά, μπορείς να είστε σίγουροι ότι θα δείτε μια ταινία, αν μη τι άλλο, ποιοτική.

Τις προηγούμενες Δευτέρες ανάμεσα σε άλλες ταινίες έκαναν μυστική πρεμιέρα οι «Αι ειδοί του Μαρτίου» του Τζορτζ Κλούνεϊ, «Το δέρμα που κατοικώ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Μια επικίνδυνη μέθοδος» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και «Οι απόγονοι» του «δικού» μας Αλεξάντερ Πέιν, που βραβεύθηκαν τελικά με το Οσκαρ καλύτερο σεναρίου βασισμένου σε ξένο υλικό.

“Στα προσεχώς” πάντως των ανθρώπων του κινηματογράφου βρίσκεται και η αναμετάδοση επιλεγμένων παραγωγών όπερας από κορυφαία ευρωπαϊκά θέατρα (η αρχή αυτού του σχεδίου θα γίνει στις 12 Μαρτίου στις 21.00 με την δημοφιλή «La Boheme» του Πουτσίνι που θα μεταδοθεί απευθείας από το θέατρο Liceu της Βαρκελώνης).

Κι αν δεν σας αρέσει η ταινία, τι γίνεται; Αν η ταινία -έκπληξη δεν ανήκει στα ενδιαφέροντα κάποιου θεατή, μπορεί να φύγει από την αίθουσα μέσα στα πρώτα 15′ προβολής λαμβάνοντας από το ταμείο μία δωρεάν πρόσκληση για οποιαδήποτε ταινία προβληθεί κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στο Δαναό.

Και μην ξεχνάτε…
Μυστικές Πρεμιέρες: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου στις 20.30.

Ροή Ειδήσεων