Πάμε κατασκήνωση;

Πάμε κατασκήνωση;

Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκηνώσεις. Αποτελεί γι’ αυτά ιδανικό τόπο για να περάσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Ο λόγος απλός. Εκεί παίζουν, αθλούνται, διασκεδάζουν, αυτονομούνται. Εμείς, πάλι, επειδή προετοιμαζόμαστε για τη θερινή σεζόν, που όπου να’ ναι φτάνει, ψάχνουμε, διαλέγουμε και σας προτείνουμε τις καλύτερες και πιο προσιτές μονάδες για τα παιδιά. Εκεί όπου θα περάσουν ένα απίθανο καλοκαίρι.

Η αθλητική κατασκήνωση Skouras Sports Camp λειτουργεί από το 1987 σε μια πανέμορφη έκταση κοντά στις Ν. Φώκιες, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής με στόχο τη δημιουργία ενός μαγικού και πολυσυνδυαστικού ψυχαγωγικού – εκπαιδευτικού προγράμματος για τις καλοκαιρινές διακοπές παιδιών από 5-14 ετών.


Το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της κατασκήνωσης

…Ήταν η λειτουργία ενός παραμυθένιου χωριού φτιαγμένο για παιδιά. Όπου αυτά είναι οι πρωταγωνιστές και οι υπόλοιποι συντελεστές είναι εκεί για να τους δείχνουν το δρόμο και να τα βοηθούν. Ένα χωριό που πίσω απ’ τα δεκάδες αθλήματα, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση έχει έναν πρωταρχικό σκοπό: Να φτιάχνει καλύτερους ανθρώπους.


Η φιλοσοφία της κατασκήνωσης

Το μέλημα των ανθρώπων της κατασκήνωσης σε καθημερινή βάση είναι η ισορροπία μεταξύ άθλησης – ψυχαγωγίας – εκπαίδευσης. Στόχος εδώ είναι η σωστή και ομαλή ένταξη του παιδιού στο κοινωνικό σύνολο. Το παιδί συμμετέχοντας σε όλα τα επίπεδα του προγράμματος, μαθαίνει να λειτουργεί ως μέλος της ομάδας σε μια ευρύτερη κοινωνία με δομή, οργάνωση και θεσμούς. Τα παιδιά συμμετέχοντας καθημερινά στην πολύπλευρη διαδικασία της κατασκηνωτικής ζωής μαθαίνουν παίζοντας και διασκεδάζοντας να σέβονται την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός, βιώνουν κυριολεκτικά την έννοια της ισότητας, μαθαίνουν στο διάλογο και στις συλλογικές διαδικασίες και προπαντός ζουν έντονα τη φιλία και την αγάπη για το συνάνθρωπο. Το πρόγραμμά στοχεύει στην ταυτόχρονη ανάπτυξη ψυχής – πνεύματος μέσω της άθλησης και της ψυχαγωγίας.

Πώς θα ψυχαγωγηθούν τα παιδιά
Το πρόγραμμα που διαμορφώνεται κάθε μέρα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πολυμορφικό. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες μέσα από ένα κυκλικό πρόγραμμα, να εξασκήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ώρας του hobby, να γνωριστούν με άλλα παιδιά και το πιο σημαντικό, να συμμετάσχουν στο μοναδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το αθλητικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
2 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων
2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5
2 γήπεδα ποδοσφαίρου 11×11
4 γήπεδα basketball
4 γήπεδα volleyball
2 γήπεδα handball
2 γήπεδα tennis
2 γήπεδα badminton
10 τραπέζια ping pong
12 πίστες mini golf
10 τραμπολίνο
στίβος ιππασίας
ποδηλασία
καλλιτεχνικό εργαστήρι
αίθουσα tae kwon do
aerobics
yoga
σκάκι
πίστα rollers
parkour
Extreme sports:
-2 πύργοι αναρρίχισης (14 & 8 μέτρα)
-1 πύργος καταρρίχισης (14 μέτρα)
-4 θιβετιανές γέφυρες
-80 μέτρα flying fox
κέντρο τοξοβολίας
κέντρο σκοποβολής

Χορός:

μοντέρνος
street dance
latin
παραδοσιακοί


Ψυχαγωγία
Η ψυχαγωγία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματός μας. Στόχος του ψυχαγωγικού μας προγράμματος είναι τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης να εκτονωθούν και να μάθουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν, να εξερευνούν. Τα παιδιά αποκτούν πρότυπα παίρνοντας διάφορα ερεθίσματα από τα στελέχη που παρουσιάζουν το πρόγραμμα. Κυρίως όμως γίνονται τα ίδια πρωταγωνιστές συμμετέχοντας σε όλες τις βραδιές, μια διαδικασία που τους βοηθάει να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους.

Περίοδοι λειτουργίας
Α περίοδος: 22 Ιουνίου- 14 Ιουλίου
Β περίοδος: 14 Ιουλίου- 5 Αυγούστου
Γ περίοδος: 5 Αυγούστου- 27 Αυγούστου

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Αθλητική Κατασκήνωση Σκούρας
Διεύθυνση: Ζαλοκώστα 2Α, Τ.Κ. 54640, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 828686/ 820866
Fax: 2310 826586
E-mail: [email protected]
Ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο: www.skourascamp.com
Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, Youtube και Twitter

Ροή Ειδήσεων