Παίρνουμε μέρος στην ποδηλατοδρομία για το διαβήτη

Παίρνουμε μέρος στην ποδηλατοδρομία για το διαβήτη

 

Με το σύνθημα «Κάθε φωνή, ένα μέλλον» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη. Η Ποδηλατοδρομία θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:00 π.μ., με αφετηρία το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η συμβολή της σωματικής άσκησης στον έλεγχο του σακχάρου αίματος των ατόμων με Διαβήτη. Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, η άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ σε ποσοστό 35-40%.

«Παράλληλα, επιδίωξη των διοργανωτών είναι να αναδειχθεί η μεγάλη σημασία της διατροφής των ατόμων με Διαβήτη, καθώς όλοι μας θα πρέπει να ακολουθούμε έναν ‘έξυπνο’ τρόπο διατροφής», τονίζει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Παθολόγος-Διαβητολόγος, συντονιστής διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής και υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο Πειραιά.

Παράλληλα με την ποδηλατοδρομία και με στόχο να τονιστεί η ιδιαίτερη σημασία της σωστής διατροφής, ο κλινικός διατροφολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος και ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για την «έξυπνη» διατροφή των ατόμων με διαβήτη και θα παρουσιάσουν απλές, νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Η ποδηλατοδρομία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθήνας, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να διαδοθεί το μήνυμα «Κάθε φωνή, ένα μέλλον», με στόχο να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πολίτες, να αναλάβουν δράση και με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, να δείξουν την υποστήριξή τους στα άτομα με Διαβήτη.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία αύξηση της επίπτωσης του διαβήτη σε όλες τις χώρες, είναι προφανές ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την εκπαίδευση όλων σχετικά με το Διαβήτη Τύπου ΙΙ, αλλά και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που βασίζεται στη σωστή διατροφή και την κατάλληλη σωματική άσκηση, έχει μεγάλη σημασία και για το Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς συμβάλλει στην επίτευξη γλυκαιμικού ελέγχου.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, με τις οποίες στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής, τόσο των ατόμων με διαβήτη όσο και των υπολοίπων.