Παιδικά Χωριά SOS & Δήμος Ν. Σμύρνης: Εκδηλώσεις για τα παιδιά (29/5)

Παιδικά Χωριά SOS & Δήμος Ν. Σμύρνης: Εκδηλώσεις για τα παιδιά (29/5)

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και ο Δήμος Ν. Σμύρνης ενώνουν τις δυνάμεις τους την Κυριακή 29 Μαΐου με κοινό στόχο «την προστασία των παιδιών και του φυσικού τους περιβάλλοντος».

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος δραστηριοποιούνται τα τελευταία 35 χρόνια στο χώρο της παιδικής προστασίας προσφέροντας φροντίδα σε παιδιά που έχουν στερηθεί τη φυσική τους οικογένεια ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζουν όλες τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός βιώσιμου φυσικού περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά.

Για το σκοπό αυτό τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Σμύρνης διοργανώνουν ολοήμερες εκδηλώσεις στις 29 Μαΐου που περιλαμβάνουν:

• παρουσίαση των δράσεων του Σωματείου, εορταγορά με είδη δώρων και χρηστικά αντικείμενα στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας», κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης (11:00 – 20:30)

συναυλία με έργα Μ. Τόκα και Γ. Μπιθικώτση στον ίδιο χώρο (20:30 – 21:30)

• Διάθεση ειδικού κάδου ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Πατριάρχου Ιωακείμ (απέναντι από την κεντρική είσοδο του ΄Αλσους Ν. Σμύρνης) για την συλλογή άχρηστων συσκευών (10:00- 18:00 )

Αξίζει να επισημανθεί ότι…
τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν σε όλη τη χώρα 3 χωριά SOS, 2 Στέγες Εφήβων, 3 Ξενώνες Κακοποιημένων Βρεφών, 2 Συμβουλευτικά Κέντρα Παιδιού & Οικογένειας , Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, φιλοξενώντας συνολικά 140 παιδιά & εφήβους σε διαρκή βάση, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 750 παιδιά και στις οικογένειές τους ετησίως. Το έργο του Σωματείου υποστηρίζουν 120 άτομα μόνιμο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό και πολυάριθμοι εθελοντές. Τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από μικρές και μεγάλες δωρεές ευαισθητοποιημένων ιδιωτών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης.

Ροή Ειδήσεων