Πλησιάζει η Ώρα της Γης 2012

Πλησιάζει η Ώρα της Γης 2012

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην φετινή “Ώρα της Γης” απευθύνει η WWF Eλλάδας, ζητώντας από τον κόσμο να κατεβάσει τον διακόπτη του ηλεκτρικού για μία ώρα, από τις 8.30 το βράδυ, το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται η περιβαλλοντική δράση “Ώρα της Γης”.

Φέτος, το WWF Ελλάς, με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…», δίνει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece.

Ολα ξεκίνησαν το 2007 με την ερώτηση «Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για τις κλιματικές αλλαγές» και η απάντηση ήταν «ζητήστε από τους πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα». Ετσι στις 31 Μαρτίου του 2007, στις 7.30 το βράδυ, 2,2 εκατ. κάτοικοι του μακρινού Σίδνεϊ και πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έκλεισαν τα φώτα τους και έβγαλαν τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα.

Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί κατά 10,2% η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αν διαρκούσε για ένα χρόνο θα ισοδυναμούσε με την απομάκρυνση 48.616 αυτοκινήτων από το δρόμο για ένα χρόνο. Ο σκοπός της εκστρατείας ήταν αφενός να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων.

Το 2011 η συμμετοχή παγκοσμίως ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε 135 χώρες στον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία του περιβάλλοντος και βυθίστηκαν στο σκοτάδι για μια ώρα.

Φέτος η συμμετοχή αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη.

Ροή Ειδήσεων