Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων

Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2010/01/xora-magikon-plasmaton-170x150.jpg" alt="Στη χώρα των μαγικών Πλασμάτων" title="Στη χώρα των μαγικών Πλασμάτων" class="alignnone size-thumbnail wp-image-9879" />Μέσα μας βρίσκονται όλα όσα βλέπουμε, όλα όσα κάνουμε και όλα όσα αγαπάμε. Μέσα σε όλους μας υπάρχει κάτι μαγικό και άγριο... Η ταινία Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων δίνει μία φρέσκια ματιά στις πολλές διαφορετικές πτυχές της παιδικής ηλικίας.

Μέσα μας βρίσκονται όλα όσα βλέπουμε, όλα όσα κάνουμε και όλα όσα αγαπάμε. Μέσα σε όλους μας υπάρχει κάτι μαγικό και άγριο.

Η ταινία ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ δίνει μία φρέσκια ματιά  – και για πολλούς από εμάς μία ματιά στο παρελθόν – στις πολλές διαφορετικές πτυχές της παιδικής ηλικίας. Προσκαλεί τα κοινά όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στην ανακάλυψη, στην πρόκληση, αλλά και στην αγνή χαρά ενός ριψοκίνδυνου ταξιδιού ενός μικρού παιδιού στο νησί των Μαγικών Πλασμάτων, έναν ιδιαίτερο τόπο που σίγουρα θα θυμίσει σε όλους τα παράξενα συναισθήματα που «κατοικούν» μέσα μας.

Με λίγα λόγια…
Ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης Σπάικ Τζoνζ συνεργάζεται με τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Μορίς Σεντάκ στην κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα βιβλία όλων των εποχών. Τo «Where the Wild Things Are», είναι μια κλασική ιστορία για την παιδική ηλικία, τις διεργασίες από τις οποίες περνάμε και τα μέρη που επισκεπτόμαστε, για να καταλάβουμε τον κόσμο, στον οποίο ζούμε. Η ταινία διηγείται την ιστορία του Μαξ, ενός ατίθασου και ευαίσθητου παιδιού, που επειδή νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων. Από τη μία, τα Μαγικά Πλάσματα αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει. Όταν στέφεται βασιλιάς, τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι η διακυβέρνηση του βασιλείου του δεν είναι εύκολη δουλειά και οι σχέσεις που αναπτύσσει εκεί αποδεικνύονται πιο περίπλοκες απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει.

«Κατά ένα τρόπο, πρόκειται για μία περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί ένα εννιάχρονο παιδί. Στην περιπέτεια αυτή επικρατεί χάος, ‘βρώμικοι’ καυγάδες, λεηλασίες στο δάσος,» λέει ο Τζονζ. Η αλήθεια είναι ότι το νησί αυτό αποτελεί φαντασίωση για κάθε παιδί: δίνει την ελευθερία να τρέξει, να πηδήξει, να κτίσει, να καταστρέψει, να παλέψει και να πετάξει πράγματα όσο πιο μακριά μπορεί… Κυρίως, να κάνει μόνο τα πράγματα που θέλει να κάνει και να μην έχει κανένα από πάνω του να του λέει ότι δεν μπορεί να τα κάνει. Λάμποντας μες το κοστούμι του λύκου του, ο νεαρός Μαξ σύντομα γίνεται ο Βασιλιάς των Μαγικών Πλασμάτων αποδεικνύοντας την υπεροχή του απέναντι στα γιγάντια πλάσματα που μένουν στο νησί. Αλλά η βασιλεία του δεν θα είναι εύκολη, επειδή τα άγρια πλάσματα είναι άγρια και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αποφασίσουν να τον φάνε με τα κοφτερά τους δόντια. Το να είναι βασιλιάς ίσως και να μην είναι τελικά τόσο εύκολο όσο φανταζόταν ο Μαξ.
Ταυτόχρονα, η ιστορία ακολουθεί τα πρώτα βήματα ενηλικίωσης του Μαξ, καθώς αρχίζει να συνειδητοποιεί τις πολύπλοκες σχέσεις που το κάθε πλάσμα έχει με το άλλο και μαζί του, και πως το να κάνει μόνο αυτό που θέλει δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.  Με αμείλικτη ειλικρίνεια και ιδωμένη από την οπτική πλευρά ενός παιδιού, η ταινία ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ αποκαλύπτει τη σταδιακή συνειδητοποίηση του Μαξ τόσο για τα δικά του συναισθήματα, αλλά και για τα συναισθήματα των άλλων.

[flowplayer id=38 width=560 height=280]

Μουσική για να εξημερώσει τα μαγικά πλάσματα
Τις ανακαλύψεις του Μαξ συνοδεύει η μουσική της ταινίας, που συνέθεσαν οι Κάρεν Ο και Κάρτερ Μπούρβελ. Ο Τζονζ είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον βραβευμένο συνθέτη Μπούρβελ για το «Being John Malkovich» και  το «Adaptation» καθώς και με την Κάρεν Ο. Τους θεωρεί δύο από τους πιο διαισθητικούς και δημιουργικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Συνολικά, λέει ο Τζονζ, “Η μουσική δεν ‘ντύνει’ απλά την ταινία, αλλά αναδεικνύει θέματα.»
“Προσπάθησα να ακολουθήσω τον Μαξ στη συναισθηματική του οδύσσεια – όχι να τον καθοδηγήσω,” εξηγεί ο Μπουρβέλ. “Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, όταν συναντά τα Μαγικά Πλάσματα, τη μετάβαση από την περιέργεια στη μανία, από το φόβο στο θρίαμβο και όλα αυτά μέσα σε ένα λεπτό ή δύο. Εγώ πάντως το έχω δει αυτό το ‘ταξίδι’ στα πρόσωπα των παιδιών μου.»

Η WARNER BROS. PICTURES και η VILLAGE ROADSHOW PICTURES
σε συνεργασία με την LEGENDARY PICTURES και την KLG FILM INVEST GmbH
παρουσιάζουν μια παραγωγή της PLAYTONE/WILD THINGS Production,
μια ταινία του SPIKE JONZE

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Μουσικής – Κάρεν Ο και Κάρτερ Μπάργουελ
ΜΑΞ ΡΕΚΟΡΝΤΣ (Μαξ)
ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ (Μαμά)
ΜΑΡΚ ΡΑΦΑΛΟ (ο Φίλος της Μαμάς)

ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΑΝΤΟΛΦΙΝΙ (Κάρολ)
ΠΟΛ ΝΤΑΝΟ (Αλεξάντερ)
ΚΑΘΡΙΝ Ο’ ΧΑΡΑ (Τζούντιθ)
ΦΟΡΕΣΤ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ (Άϊρα)
ΚΡΙΣ ΚΟΥΠΕΡ (Ντάγκλας)
ΛΟΡΕΝ ΑΜΠΡΟΖ (KW)
Σκηνοθεσία ΣΠΑΪΚ ΤΖΟΝΖ
Σενάριο ΣΠΑΪΚ ΤΖΟΝΖ & ΝΤΕΪΒ ΕΓΚΕΡΣ
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μορίς Σεντάκ
Παραγωγή ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ, ΓΚΑΡΙ ΓΚΕΤΖΜΑΝ, ΤΖΟΝ ΚΑΡΛΣ, ΜΟΡΙΣ ΣΕΝΤΑΚ, ΒΙΝΣΕΝΤ ΛΑΝΤΕΪ
Εκτέλεση Παραγωγής ΤΟΜΑΣ ΤΟΥΛ, ΓΙΟΝ ΓΙΑΣΝΙ, ΣΚΟΤ ΜΕΝΤΝΙΚ, ΜΠΡΟΥΣ ΜΠΕΡΜΑΝ
Φωτογραφία ΛΑΝΣ ΑΚΟΡΝΤ, ASC
Μοντάζ ΕΡΙΚ ΖΑΜΠΡΟΥΝΕΝ (ACE), ΤΖΕΪΜΣ ΧΕΪΓΚΟΥΝΤ (ACE)
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κ.Κ. ΜΠΑΡΕΤ
Ενδυματολόγος ΚΕΪΣΙ ΣΤΟΡΜ
Μουσική ΚΑΡΕΝ Ο & ΚΑΡΤΕΡ ΜΠΑΡΓΟΥΕΛ
Διάρκεια  101’
Πρώτη Προβολή 21 Ιανουαρίου
Διανομή VILLAGE FILMS