Τόνος πλακί

Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.

Συστατικά
1 φιλέτο φρέσκου τόνου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουτ. της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Μείγμα από κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι και πιπέρι
2 κουτ. της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι

Παρασκευή
1. Βάζουμε λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν.
2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο και κόλιανδρο, τα σοτάρουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το μείγμα από τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα τα υλικά μαζί.
3. Βάζουμε στο τηγάνι το φιλέτο του τόνου και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει η σάλτσα παντού και να καλύψει το ψάρι. Το ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά.

Ροή Ειδήσεων