1 στα 12 παιδιά υποφέρει από τροφική αλλεργία

1 στα 12 παιδιά υποφέρει από τροφική αλλεργία

Ένα στα 12 παιδιά στις ΗΠΑ υποφέρει από κάποια τροφική αλλεργία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Η δημοσκόπηση κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι περισσότερα από το ένα τρίτο των παιδιών αυτών έχει σοβαρής μορφής αλλεργία, ενώ οι αλλεργίες τείνουν να είναι συχνότερες μεταξύ των παιδιών που ανήκουν σε μειονότητες.

Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις 2-8 παιδιά στα 100 έπασχαν από τροφικές αλλεργίες. Αλλά οι αναφορές αυτές είχαν βασιστεί σε μελέτες όπου οι συμμετέχοντες είχαν απαντήσει σε πολλές και διαφορετικές ερωτήσεις για την υγεία τους, περιλαμβανομένων ελαχίστων ερωτημάτων για τις αλλεργίες. Άλλες έρευνες είχαν επίσης μελετήσει στοιχεία από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών για τις αλλεργικές αντιδράσεις και είχαν αποτιμήσει τις ιατρικές διαγνώσεις από τα νοσοκομειακά αρχεία.

Στην πρόσφατη έρευνα αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι όχι ο αριθμός των παιδιών αλλά πόσες εκ των αλλεργιών ήταν σοβαρής μορφής, προκαλώντας δύσπνοια ή πτώση της αρτηριακής πίεσης του αίματος (2 στα 5 είχαν σοβαρής μορφής αλλεργίες).

Οι σοβαρές αντιδράσεις ήταν συχνότερες στα μεγαλύτερα παιδιά, πιθανόν επειδή τα μικρότερα βρίσκονταν υπό την γονική εποπτεία, ώστε να διασφαλίζεται η αποχή τους από τα αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Ροή Ειδήσεων