1.300 παιδιά προσχολικής ηλικίας απολαμβάνουν το μάθημά τους στα νέα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων

1.300 παιδιά προσχολικής ηλικίας απολαμβάνουν το μάθημά τους στα νέα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων

1.300 παιδιά προσχολικής ηλικίας απολαμβάνουν το μάθημά τους στα νέα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων

Με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, περίπου 1.300 παιδιά από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, που εντάσσονται στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αποκτούν για πρώτη φορά σχολική στέγη.

Mέσω των τεχνικών υπηρεσιών του ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε, μέσα στο καλοκαίρι, τιτάνια προσπάθεια, παραδίδοντας συνολικά 13 σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Μπακογιάννης: «Τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών η καλύτερη απάντηση σε όσους πολέμησαν λυσσαλέα τα νέα σχολεία»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησε τον Αγιασμό στο 152ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Δαγκλή και Ζερβουδάκη και στη συνέχεια στο 153ο και στο 154ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Ιακωβάτων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς παιδιών της προσχολικής εκπαίδευσης, που για πρώτη φορά φέτος τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, παρέχοντας στα παιδιά τους την ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα σχολικά κτίρια του Δήμου Αθηναίων.

Κατά την επίσκεψή του στα σχολεία, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ευχήθηκε στους μαθητές μία καλή, δημιουργική σχολική χρονιά και τόνισε:

«Νιώθουμε έναν τεράστιο ενθουσιασμό γιατί η «καρδιά» της Αθήνας χτυπάει στις γειτονιές της. Χτυπάει στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία. Φέτος, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, μία ποιοτική διαφορά: Χίλιες τριακόσιες αθηναϊκές οικογένειες, 1.300 μικροί  Αθηναίοι απέκτησαν σχολική στέγη, διότι πλέον στην Αθήνα εφαρμόζεται κάτι που όλοι λέγαμε ότι δεν μπορεί να γίνει: Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάστηκαν στον Δήμο Αθηναίων για να τηρήσουμε στο ακέραιο την υπόσχεσή μας.

1.300 παιδιά προσχολικής ηλικίας απολαμβάνουν το μάθημά τους στα νέα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων

Και πιστεύω ότι οι εικόνες αυτές, τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που πολέμησαν τόσο λυσσαλέα αυτά τα νηπιαγωγεία.

Το σχολείο, στο οποίο βρισκόμαστε, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 70 μικρά παιδιά, τα οποία πλέον αποκτούν την επιλογή της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης. Εβδομήντα παιδιά σε συνθήκες εξαιρετικές. Είναι μια λύση προσωρινή, μεταβατική αλλά όχι πρόχειρη

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης, ώστε ο στόχος να έχει επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Επαφή με κρούσμα στο σχολείο: Το ΕΚΠΑ εξηγεί γιατί είναι προτιμότερο το καθημερινό τεστ παρά η απομόνωση

Θλίψη και πόνος στη κηδεία του 17χρονου Ματθαίου που “έσβησε” στην άσφαλτο – Το αντίο των συμμαθητών του

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών για τον κορωνοϊό από τους παιδιάτρους;

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ για την 10χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα – Πώς να συνδράμουμε

 

Ροή Ειδήσεων