10 δραστηριότητες για να έρθουν κοντά μπαμπάς και κόρη

10 δραστηριότητες για να έρθουν κοντά μπαμπάς και κόρη

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ξεχωριστό όσο η σχέση μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του, αλλά όταν εκείνος εργάζεται πολλές ώρες και η κόρη του έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων μετά το σχολείο, είναι δύσκολο και για τους δύο να βρουν χρόνο για να περάσουν μαζί. Για να βοηθήσετε αυτό το δυναμικό ντουέτο να αναπτύξει έναν ακόμη πιο ισχυρό δεσμό και να δημιουργήσει εκπληκτικές αναμνήσεις, δείτε παρακάτω 15 δραστηριότητες για μπαμπάδες και κόρες που σίγουρα θα τις απολαύσουν!

 1. Γευματίστε μαζί
  Είναι καλό -μια φορά στο τόσο- να ξυπνάτε οικογενειακώς λίγο νωρίτερα, ώστε να δίνετε την ευκαιρία στον σύζυγο και την κόρη σας να απολαύσουν παρέα ένα πλούσιο πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο.
 2. Επιδοθείτε σε χειροτεχνίες
  Γιατί να αγοράσετε ένα βιβλίο όταν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας; Μπαμπάς και κόρη μπορούν να συνεργαστούν για να γράψουν και να εικονογραφήσουν μια ξεχωριστή ιστορία που μπορούν να διαβάσουν πριν από τον ύπνο.
 3. Διευρύνετε τις γνώσεις σας
  Μπορεί να μην είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει με τις εργασίες του σχολείου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο μπαμπάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κόρη του να μάθει νέα πράγματα. Ένα απόγευμα σε κάποιο μουσείο θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τις γνώσεις σας.
 4. Μια βόλτα στην παραλία
  Δεν έχει σημασία η εποχή, η παραλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους μπαμπάδες και τις κόρες τους, ώστε να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί. Συζητήστε για την πολυάσχολη εβδομάδα σας, καθώς περπατάτε στην άμμο και συλλέγετε κοχύλια.
 5. Φωτογραφηθείτε μαζί
  Αν η πιο πρόσφατη φωτογραφία με την κόρη σας είναι από τότε που φορούσε πάνες, τότε διοργανώστε μια φωτογράφιση στο σπίτι σας. Ποιος ξέρει πόσες διασκεδαστικές εικόνες θα τραβήξετε!
 6. Πηγαίνετε για ψάρεμα

  Το ψάρεμα δεν προορίζεται μόνο για τους μπαμπάδες και τους γιους. Τα κορίτσια θα ευχαριστηθούν εξίσου ένα απόγευμα στη θάλασσα παρέα με τους μπαμπάδες τους. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φαγητό, σε περίπτωση που τα ψάρια δεν «τσιμπάνε».
 7. Χορέψτε
  Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να εξασκηθείτε στον χορό πατέρα και κόρης. Εγγραφείτε σε μαθήματα χορού και διοργανώστε μια χορευτική βραδιά στο σπίτι όταν ολοκληρώσετε την εκπαίδευσή σας.
 8. Πηγαίνετε στο θέατρο
  Αν το κοριτσάκι σας έχει έντονο ενδιαφέρον για το θέατρο, μπορείτε να την πάτε σε μια παιδική παράσταση. Μετά το τέλος του έργου, συζητήστε με το παιδί και προτρέψτε το να γράψει λίγα λόγια για τις εντυπώσεις του.
 9. Μαγειρέψτε παρέα
  Είτε πρόκειται για μακαρόνια είτε για σπιτικό κέικ, πατέρας και κόρη θα διασκεδάσουν πολύ μπαίνοντας στην κουζίνα. Ίσως, αν είστε τυχερές, αφήσουν τη μαμά να δοκιμάσει το τελικό προϊόν.
 10. Μια βόλτα στη βιβλιοθήκη
  Ενισχύστε την αγάπη της κόρης σας για τη λογοτεχνία, πηγαίνοντας μια βόλτα σε κάποια βιβλιοθήκη. Οι δυο σας μπορείτε να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα με την ανάγνωση βιβλίων και στη συνέχεια, να δανειστείτε μερικά βιβλία για να διαβάσετε πριν από τον ύπνο.

Ροή Ειδήσεων