12 Δεκεμβρίου – Ημέρα του Αλεξανδριανού

12 Δεκεμβρίου – Ημέρα του Αλεξανδριανού

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2009/12/alexandriano-170x150.jpg" alt="Αλεξανδριανό" title="Αλεξανδριανό" class="alignnone size-thumbnail wp-image-7171" />12η Δεκεμβρίου, ημέρα του Αλεξανδριανού. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθοριστεί ως ημέρα του Αλεξανδριανού από τα μέσα του 19ου αιώνα και γιορτάζεται φανατικά σε όλο τον κόσμο, καθώς πρόκειται για μια ημέρα κατά την οποία όλοι μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας προς τα οικεία και αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με ένα Αλεξανδριανό.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να γιορτάσετε την 12η Δεκεμβρίου, ημέρα του Αλεξανδριανού. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθοριστεί ως ημέρα του Αλεξανδριανού από τα μέσα του 19ου αιώνα και γιορτάζεται φανατικά σε όλο τον κόσμο, καθώς πρόκειται για μια ημέρα κατά την οποία όλοι μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας προς τα οικεία και αγαπημένα μας πρόσωπα. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου βάζοντάς μας δυναμικά στο χαρούμενο, γιορτινό κλίμα. Προσφέρετε και εσείς λοιπόν ένα Αλεξανδριανό στα κοντινά σας πρόσωπα για να μεταδώσετε την ζεστασιά των Χριστουγέννων και να δώσετε χρώμα στις γιορτινές μέρες.

Η ημερομηνία αυτή, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett, ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, ο οποίος έφερε το Αλεξανδριανό στις ΗΠΑ πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε Poinsettia προς τιμήν του. Με αφετηρία την Αμερική, το Αλεξανδριανό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου. Στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδριανού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο φίλο των φυτών.

Στην Ευρώπη, το Αλεξανδριανό βρίσκεται αρκετά χρόνια τώρα στην κορυφή της λίστας των φυτών που πρωταγωνιστούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η πορεία του ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα, στην Καλιφόρνια, όταν ένα πωλητής κλαδιών Αλεξανδριανού είχε την ιδέα να παρουσιάσει το φυτό ως “Χριστουγεννιάτικο λουλούδι”. Και κάπως έτσι έγινε η αρχή για μια μοναδική ιστορία επιτυχίας, καθώς σήμερα τα Αλεξανδριανά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη.

Ως δημοφιλές δώρο της περιόδου των Χριστουγέννων λοιπόν, αλλά και ως δώρο εκδήλωσης αγάπης, αντικαθιστώντας επάξια τα τριαντάφυλλα, το Αλεξανδριανό είναι το πλέον απαραίτητο συμπλήρωμα της εορταστικής διακόσμησης. Το δημοφιλές φυτό διακρίνεται για την ομορφιά, τη φινέτσα και την ποικιλία του, αφού διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, όπως λευκό, κόκκινο και ρόζ, με στρογγυλεμένα ή οδοντωτά φύλλα, έτοιμο να προσφέρει την λάμψη που χρειάζεται ένα γιορτινό σπίτι και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ένα δώρο το οποίο με τα κατάλληλα αξεσουάρ, την κατάλληλη προετοιμασία και λίγη προσπάθεια μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προτίμηση και γούστο, καταφέρνοντας κάθε χρόνο να μας εκπλήσσει με νέες ποικιλίες και προτάσεις διακόσμησης.

Για πρωτότυπες ιδέες δώρων και διακόσμησης με το λαμπερό Αλεξανδριανό, που θα σας φέρουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επισκεφτείτε το www.Stars-for-Europe.info.