13 πράγματα που οι μπαμπάδες ξέρουν να κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες!

13 πράγματα που οι μπαμπάδες ξέρουν να κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες!

Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι τόσο οι μαμάδες όσο και οι μπαμπάδες διαδραματίζουν το δικό τους κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη ενός παιδιού με το δικό τους ξεχωριστό μοναδικό τρόπο.

Μαμάδες όσο κι αν δεν θέλετε να παραδεχθείτε, εντούτοις υπάρχουν ορισμένα πράγματα και καταστάσεις τα οποία οι μπαμπάδες έχουν το μαγικό τρόπο να τα καταφέρνουν καλύτερα από εμάς.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει πού υπερτερούν οι μπαμπάδες έναντι των μαμάδων στην ανατροφή των παιδιών! Ας τα δούμε μαζί

1. Κυλιούνται και παίζουν μαζί τους χωρίς να έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν θα λερωθούν ή το τι φοράνε κάθε φορά. Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι παίζουν με γροθιές, κουτρουβαλιούνται και γενικά δεν φοβούνται να τσαλακωθούν για να διασκεδάσουν τα παιδιά.

2. Δεν αναστατώνονται με την πρώτη γρατζουνιά ή τη μελανιά που θα συμβεί στο παιδί. Ενώ οι μαμάδες φρικάρουν βλέποντας τα παιδιά να πέφτουν και να χτυπάνε, οι μπαμπάδες είναι πιο χαλαροί και πάντα επιστρατεύουν την ατάκα “όλα εντάξει!” για να καθησυχάσουν το παιδί ακόμα κι αν έχει γδαρθεί ή μικροτραυματιστεί από το παιχνίδι.

3. Έχουν το απίστευτο ταλέντο της αφήγησης παραμυθιών με σπιρτάδα και ζωηράδα και φυσικά των μιμήσεων των φωνών ζώων και ηρώων κάθε ιστορίας.

4. Ξέρουν τις καλύτερες κρυψώνες στο κρυφτό και φτιάχνουν τα πιο ψηλά και γερά κάστρα στην άμμο!

5. Οι μπαμπάδες δεν είναι φανατικοί στο να σπρώχνουν το καρότσι όμως δεν έχουν κανένα απολύτως δισταγμό να κουβαλήσουν το παιδί στους ώμους τους για όσο χρειαστεί. Και πιστέψτε μας τα παιδιά το προτιμούν από το να είναι καθισμένα στο καρότσι.

6. Αγαπούν την περιπέτεια και πάντα ψάχνουν τρόπους να ικανοποιήσουν αυτή τους την προτίμηση παρέα με τα πιτσιρίκια. Η συνήθης περιπέτεια περιλαμβάνει την εξερεύνηση  εξωτερικών χώρων, την οδήγηση ποδηλάτων, ανάβαση σε βουνά, κολύμπι στα βαθιά.

7. Είναι φανατικοί των σπορ και ξέρουν πώς να εμψυχώσουν και να συμβουλεύσουν  τα παιδιά που αθλούνται.

8. Είναι ψύχραιμοι με τα έντομα και τα ζωύφια που τυχόν εμφανιστούν τόσο στο σπίτι όσο και στην εξοχή.

9. Σε θέματα πειθαρχίας είναι ξεκάθαροι και απόλυτοι, χωρίς να το υπεραναλύουν όπως προσπαθούν οι μαμάδες ούτε στρογγυλεύουν τα πράγματα για να μην στεναχωρήσουν τα παιδιά.

10. Δεν φοβούνται να βγουν εκτός προγράμματος κα να απολαύσουν παρέα με τα παιδιά μια μοναδική εμπειρία ακόμα κι αν τα παιδιά την επόμενη μέρα έχουν σχολείο και δεν πρέπει να κοιμηθούν αργά.

11. Κάνουν γκάφες και αστεία που είναι τόσο μα τόσο ξεκαρδιστικά!

12. Όταν έρθει η ώρα να μαγειρέψουν, δεν χαλάνε χατίρι στα παιδιά και τους φτιάχνουν ό,τι τους ζητήσουν. Δεν λένε ποτέ “όχι” σε σοκολάτα και παγωτό και γενικά δεν είναι τόσο αυστηροί στο ζήτημα της διατροφής των παιδιών. Ποιος είπε ότι η πίτσα δεν είναι θρεπτική για μεσημέρι;

13. Δεν λένε όχι σε αυτοσχέδια πειράματα φυσικής και χημείας στο σπίτι. Βέβαια, το χάος και η αναστάτωση που αφήνουν πίσω τους όλα αυτά τα πειράματα είναι μια άλλη πικρή ιστορία.

 

 

Ροή Ειδήσεων