16χρονος Βασίλης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Στο μικροσκόπιο ο προπονητικός αγώνας λίγο πριν καταρρεύσει

16χρονος Βασίλης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Στο μικροσκόπιο ο προπονητικός αγώνας λίγο πριν καταρρεύσει

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

 Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος, είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από πού προήλθαν. Να σημειωθεί πάντως πως θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τους ειδικούς σε συμπεράσματα.

 «Τράyματα συμβατά με πάλη» είχε ο 16χρονος Βασίλης

Στο μικροσκόπιο ο προπονητικός αγώνας λίγο πριν καταρρεύσει

Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών βρίσκεται ο τελευταίος αγώνας του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου, με έναν μεγαλύτερο ηλικιακά συναθλητή του.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας πυγμαχίας δήλωσε ότι «είναι ένα τραγικό γεγονός που μας έχει συγκλονίσει και θα θέλαμε να μην ξανασυμβεί».

Αναφορικά με την κλινική κατάσταση του νεαρού πριν από τον επίμαχο αγώνα με έναν 20χρονο πυγμάχο υποστήριξε ότι είναι οδηγία της Παγκοσμίας Ομοσπονδίας ότι για να λάβει μέρος ένας αθλητής σε διεθνείς αγώνες πρέπει να γίνει εγκεφαλογράφημα και μαγνητική εγκεφάλου

Αναφορικά με την κλινική κατάσταση του νεαρού πριν από τον επίμαχο αγώνα με έναν 20χρονο πυγμάχο υποστήριξε ότι είναι οδηγία της Παγκοσμίας Ομοσπονδίας ότι για να λάβει μέρος ένας αθλητής σε διεθνείς αγώνες πρέπει να γίνει εγκεφαλογράφημα και μαγνητική εγκεφάλου.

«Στην παγκόσμια ομοσπονδία επιτρέπεται να παίζουν παιδιά από δεκατριών ετών και πάνω, γιατί ο εγκέφαλος ακόμα μέχρι τα 13 έτη δεν έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να έχει τις αντοχές» εξήγησε.

Ο προπονητής πρέπει να ελέγξει τον αντίπαλο πυγμάχο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της γιαγιάς του άτυχου Βασίλη για τον αγώνα που είχε προηγηθεί με έναν πιο δυνατό και μεγαλύτερο σε ηλικία πυγμάχο απάντησε ότι «το σώμα και ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί ώστε να αντιμετωπίσει την επόμενη προπόνηση μέσα σε διάστημα 12 ωρών και μάλιστα σε ένα παιδί 16 ετών».

«Ο προπονητής λοιπόν πρέπει να ελέγξει τον εκπαιδευτικό αγώνα, να δώσει τη δυνατότητα στο νέο παιδί να είναι επιθετικό, ενώ ο άλλος αθλητής, ο βαρύτερος και έμπειρος θα είναι αμυντικός. Αυτό όμως είναι μια μεθοδολογία του προπονητή που πρέπει να ορίσει τον κανόνα πάνω πάνω στο ρινγκ», προσέθεσε ο κ. Κολέθρας.

«Οι γονείς όταν έχουν ένα ανήλικο παιδί να ξέρουν ποιο γυμναστήριο θα επιλέξουν, ποιο προπονητή θα πάρουν. Δεν πρέπει να πηγαίνουν στην τύχη» σχολίασε ο κ. Κολέθρας.

Όπως είπε, «το άθλημα αυτό κρύβει πολλούς κινδύνους, αλλά έχει κανόνες. Αν ένα παιδί και θα πω και στο Βασίλη ένα παιδί πέσει νοκ άουτ σε έναν αγώνα σε ένα διεθνή αγώνα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αλλά και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας του λέει ότι για ένα μήνα δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση».

O νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος είχε ως προπονητή τον πατέρα του, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης του προπόνησης το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

“Τον έβαλαν να αγωνιστεί με 20χρονο 70 κιλά”- Τι λέει η γιαγιά του 16χρονου για το μοιραίο χτύπημα

Όπως είπε στον Alpha, η γιαγιά του άτυχου πρωταθλητή, γνώριζαν στην οικογένεια πως στο γυμναστήριο είχαν κάνει “σπάρινγκ” στον εγγονό της. Δηλαδή, είχε μπει στο ρινγκ για προπόνηση με μεγαλύτερο συναθλητή του και σε ηλικία και σε κιλά. Σε άλλη κατηγορία δηλαδή.

Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του.

Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε” ανέφερε αρχικά η γιαγιά του 16χρονου στον Alpha και εν συνεχεία συμπλήρωσε: “Εμείς μάθαμε ότι έγινε “σπάρινγκ”.

Τον έβαλαν με έναν 20χρονο, κάπου 70 κιλά και το δικό μας (παιδί) ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε“.

«Δεκαέξι χρόνων παλικάρι να φεύγει έτσι ξαφνικά στα καλά καθούμενα… Πώς να μην θρηνήσεις; 1:02

Το παιδί πέθανε τελικά. Έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Αυτό μας είπαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν και μετά το άφησαν στον Θεό, στα χέρια του Θεού. Ήταν ένα αγγελούδι, αυτό θέλω να σας πω και ο Θεός το πήρε», δήλωσε η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου.

 

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.Οπως αναφέρει το dikastiko.gr, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από πού προήλθαν. Να σημειωθεί πάντως πως θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τους ειδικούς σε συμπεράσματα.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου

Έρευνα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σχετικά με τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου. Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Ραγίζει καρδιές η μαμά του “Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα“»

«Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Όταν επέστρεψε από την Ιταλία, όταν επέστρεψε με το χρυσό το μετάλλιο. Όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ιταλία το παιδί μου δάκρυσε, συγκινήθηκε, το έχω και σε βίντεο. Και μου έλεγε: “Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα“» δήλωσε η μητέρα του πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία στο LiveNews.

Θρήνος στο Ηράκλειο: "'Έφυγε" από κορωνοϊό καθηγητής Γυμνασίου και μπαμπάς 4 παιδιών

ΑΥΡΙΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η κηδεία του 16χρονου θα γίνει την Πέμπτη, στις 14:ο0, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και η ταφή στο νεκροταφείο Σχιστού.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 16χρονος πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων και έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Στα χείλη όλων ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ …

ΤΟ “ΑΝΤΙΟ” ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ

Ραγίζει καρδιές το “αντίο” των καθηγητών και των συμμαθητών του από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα που φοιτούσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρόδο: Ψάχνουν δύο 19χρονους για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης – Της προκάλεσαν υποξία και λιποθυμικό επεισόδιο

Ο λόγος που η Καϊλή είπε στον πατέρα της να πάρει τα μπιμπερό – Τελικά συνάντησε την 2χρονη κόρη της; (video)

Περιστέρι: Στο Παίδων συνοδεία αστυνομικών βρέφος 45 ημερών με έντονη δύσπνοια