20 Χρόνια Ασπρολίθι: Γιορτινή Τιμή-Γιορτινή συσκευασία

20 Χρόνια Ασπρολίθι: Γιορτινή Τιμή-Γιορτινή συσκευασία

Το φημισμένο και αγαπημένο σε όλους Ασπρολίθι γιορτάζει 20 χρόνια και ο δημιουργός του Άγγελος Ρούβαλης σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την εσοδεία του φετινού τρύγου αποκτώντας το σε νέα εορταστική συσκευασία και σε πιο οικονομική τιμή 5,80€ +Φ.Π.Α (στο ράφι).

Το Ασπρολίθι, η κλασική δημιουργία του Άγγελου Ρούβαλη γεννήθηκε από τους Ροδίτες της ορεινής Αιγιάλειας το 1990 και αποτελεί κάθε χρόνο την καλύτερη έκφραση της ελληνικής αυτής ποικιλίας. Ήταν το 1991 που ο Δ. Ποταμιανός έγραφε «γεννήθηκε το πρώτο Ελληνικό cru» ενώ ο Ντ. Στεργίδης, διευθυντής του ΟΙΝΟΡΑΜΑΤΟΣ επισήμαινε ότι το Ασπρολίθι «σηματοδοτεί την ανατολή μιας νέας εποχής για το ελληνικό κρασί».

Από τότε το Ασπρολίθι συνέχισε να δικαιώνει όσους το ανέδειξαν –ειδικούς και καταναλωτές- ενώ οι διεθνείς διαγωνισμοί το επιβράβευσαν με όλους τους τρόπους και με τελευταία διάκριση την ανάδειξη της εσοδείας του 2009 ως το καλύτερο λευκό ελληνικό κρασί από τις συμμετοχές στον διαγωνισμό International Wine Spirit Competition του Λονδίνου.

Ο Άγγελος Ρούβαλης με το Ασπρολίθι έφερε στο προσκήνιο μία άξια ελληνική ποικιλία, τον Ροδίτη και μια κρυφή, ως τότε, αμπελουργική ζώνη, την ορεινή Αιγιάλεια.

Το Ασπρολίθι αποτελεί πολυδύναμο γευστικά κρασί, γεύση γνωστή και αγαπητή στην ελληνική κουζίνα. Πέρα από τα ψάρια και θαλασσινά, αγκαλιάζει και αναδεικνύει γευστικά τα κύρια πιάτα της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Λαδερά, μικρά κρέατα, αυγολέμονα, χορτόπιτες και πίτες, φέτα και χορταρικά. Συνοδεύει ευχάριστα επίσης τα φρούτα.

Ο δημιουργός Άγγελος Ρούβαλης προσφέρει το Ασπρολίθι 2010 σε εξαιρετική τιμή ανταποδίδοντας την αγάπη των φίλων του κρασιού και σαν πρώτη προσπάθεια αντιστάθμισης στα οικονομικά δεδομένα της χώρας.