3 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία του τοκετού

τοκετός

3 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία του τοκετού

Τι μπορείτε να κάνετε.

Η προετοιμασία για τον τοκετό δεν σημαίνει μόνο την προετοιμασία της τσάντας με τα απαραίτητα για το μαιευτήριο. Σημαίνει προετοιμασία για την πιο δύσκολη σωματική δραστηριότητα που έχετε αντιμετωπίσει ποτέ. Βελτιώστε τις πιθανότητες για μια πιο εύκολη και συντομότερη γέννα με την ενσωμάτωση αυτών των υγιεινών συνηθειών κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Τοκετός: 3 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία του

1. Οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά χουρμάδες κατά τη διάρκεια του 9ου μήνα της κύησης είχαν λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν φαρμακευτική αγωγή στην αρχή του τοκετού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Obstetrics and Gynaecology. Είχαν επίσης μεγαλύτερη διαστολή κατά την άφιξη στο νοσοκομείο και ο τοκετός κράτησε επτά ώρες λιγότερο. “Οι χουρμάδες φαίνεται να περιέχουν ένα συστατικό που μιμείται την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί συσπάσεις”, αναφέρει η Melinda Johnson, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

2. Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερες από έξι ώρες κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα της κύησης βίωσαν τοκετό με διάρκεια 11 περισσότερες ώρες και υποβλήθηκαν σε καισαρική τέσσερις φορές πιο συχνά από τις γυναίκες που κοιμόντουσαν επτά ώρες ή περισσότερες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Obstetrics and Gynecology. Εάν θέλετε να κοιμάστε πιο άνετα χρησιμοποιήστε ειδικά μαξιλάρια εγκυμοσύνης ή απομακρύνετε το σύντροφό σας από το κρεβάτι. Μην ανηχυχείτε, θα είναι μόνο για λίγο! Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον ύπνο στην εγκυμοσύνη δείτε εδώ.

3. Η ελαφριά άσκηση σε όρθια στάση επιτρέπει στη βαρύτητα να βοηθήσει τη μετακίνηση του μωρού, πράγμα το οποίο μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του τοκετού κατά μία ώρα, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή μελέτη. Για να σταθείτε όρθιες, θα χρειαστείτε γερά πόδια. “Η πιο σημαντική άσκηση για τον τοκετό είναι το squatting”, αναφέρει η Erin O’Brien, ειδική στην προγεννητική άσκηση. Τοποθετήστε μια μπάλα γυμναστικής ανάμεσα στο κάτω μέρος της πλάτης σας και στον τοίχο, περιστρέψτε τους γοφούς σας προς τα έξω και κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Διαβάστε επίσης

Δύο αδέρφια, 13 και 16 ετών, φέρονται να σκότωσαν τη θετή τους μητέρα

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Αντισυνταγματικές οι διατάξεις σύμφωνα με 8 καθηγητές