5 φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν πρέπει ποτέ να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

5 φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν πρέπει ποτέ να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ζούμε στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου όλοι θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους διαδικτυακούς μας φίλους φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη ζωή μας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που είμαστε γονείς;

Τόσο η Αστυνομία όσο και οι ειδικοί επί της προστασίας στο διαδίκτυο επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με το περιεχόμενο των φωτογραφιών των παιδιών μας, τις οποίες επιλέγουμε να αναρτήσουμε στα προφίλ που διατηρούμε σε Facebook, Instagram και Τwitter.

Mπορεί να είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας και για τα σπουδαία τους κατορθώματα αλλά θα πρέπει να βάλουμε ένα “φρένο” στην άκρατη μας επιθυμία να αναρτήσουμε κάθετί που τα αφορά στο διαδικτυακό μας προφίλ καθότι το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να φαντάζουν μια φιλόξενη εικονική στέγη αλλά δεν είναι ο όμορφος αγγελικός κόσμος που θέλουμε να πιστεύουμε. Δεν ξέρουμε ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε προφίλ και τι πραγματικά επιδιώκει από εμάς οπότε είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε από κάθε δυνητική απειλή τα παιδιά και την οικογένεια μας.

Αν λοιπόν δεν είστε διατεθειμμένοι να σταματήσετε να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δίκτυωσης τότε αξίζει να δώσετε πολλή προσοχή στις 5 κατηγορίες φωτογραφιών των παιδιών που σίγουρα δεν πρέπει να μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς σας φίλους πρωτίστως για την ασφάλεια των παιδιών:

1 Φωτογραφίες των παιδιών σας παρέα με άλλα παιδιά 

Δεν έχουν όλοι οι γονείς τις ίδιες απόψεις για το αν θέλουν η φωτογραφία του παιδιού τους να είναι ανηρτημένη στο διαδικτύο. Πριν λοιπόν ανεβάσετε στο δικό σας προφίλ μια φωτογραφία του παιδιού σας από κάποιο πάρτι ή συνάντηση με άλλα παιδιά καλό θα είναι να είστε σίγουροι για το πώς θα αντιδράσουν οι γονείς των εικονιζόμενων παιδιών. Για το δικό σας καλό, επιλέξτε φωτογραφίες που φιγουράρει μόνο το δικό σας παιδί.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy

 

Ροή Ειδήσεων