5 λάθη που κάνουμε όλοι με την καθαριότητα του σπιτιού

Καθαριότητα του σπιτιού: 5 λάθη που κάνουμε όλοι

5 λάθη που κάνουμε όλοι με την καθαριότητα του σπιτιού

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό του σπιτιού και πώς να τα αποφύγουμε.

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια από τις βασικές καθημερινές μας δραστηριότητες, που απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και σωστή χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Παρόλα αυτά, συχνά κάνουμε λάθη στη διαδικασία, αγνοώντας οδηγίες και χρησιμοποιώντας υπερβολικές ποσότητες απορρυπαντικών, πιστεύοντας ότι έτσι θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτές οι συνήθειες δεν είναι μόνο σπατάλη, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φθορές στις επιφάνειες και να μειώσουν την αποδοτικότητα του καθαρισμού.

καθαριότητα του σπιτιού

Καθαριότητα του σπιτιού: 5 λάθη που κάνουμε όλοι

 

  1. Αγνοούμε τις οδηγίες χρήσης. Δεν πρέπει  να αγοράζουμε ένα απορρυπαντικό και να αγνοούμε τις οδηγίες που η κατασκευαστική εταιρεία ορίζει για το συγκεκριμένο προϊόν. Το κάθε καθαριστικό έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει καλύτερα με συγκεκριμένο τρόπο, για αυτό πρώτα διαβάζουμε την ετικέτα και μετά το χρησιμοποιούμε.
  2. Χρησιμοποιούμε  περισσότερη ποσότητα από αυτή που ορίζει δοσολογία. Είναι κλασική περίπτωση και συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά που χρησιμοποιούμε  οποιοδήποτε καθαριστικό, για οποιαδήποτε δουλειά. Ρίχνουμε για παράδειγμα  δύο ή και τρία καπάκια απορρυπαντικό στον κουβά για να σφουγγαρίσουμε ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται μόλις ένα! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα παραπάνω σαπουνάδα η οποία δεν ξεβγάζεται εύκολα, ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι καλύτερο και επίσης είναι σπατάλη!
  3. Ξεσκονίζουμε αφού έχουμε σκουπίσει πριν με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται με τον αντίθετο τρόπο! Πρώτα φροντίζουμε να ξεσκονίσουμε καλά το σπίτι και μετά σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Έτσι η σκόνη που θα πέσει από τα έπιπλα και τις επιφάνειες στο πάτωμα θα μαζευτεί από την σκούπα.
  4. Καθαρίζουμε τον πάγκο της κουζίνας πολλές φορές την ημέρα. Φυσικά και πρέπει να καθαρίζουμε τον πάγκο της κουζίνας, άλλωστε τον χρησιμοποιούμε και πολύ…αλλά η συνεχής χρήση υγρών καθαριστικών φθείρει τις επιφάνειες που μπορεί τελικά να θαμπώσουν ή ακόμα και να χαλάσουν! Αν θέλουμε να καθαρίσουμε το πάγκο πολλές φορές τουλάχιστον ας αρκεστούμε σε ένα καθαρό βετέξ και λίγο νερό.
  5. Καταφεύγουμε με ευκολία σε ”σκληρά” απορρυπαντικά. όπως π.χ  τη χλωρίνη…Οι περισσότερες δουλειές του σπιτιού και η καθαριότητα μπορούν να γίνουν με πιο ήπια απορρυπαντικά χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουμε με ευκολία σε σκληρά καθαριστικά  που μπορεί τελικά να προκαλέσουν  ζημιές γιατί απλώς πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσουμε καλύτερα,  ευκολότερα και γρηγορότερα!

 

Ροή Ειδήσεων