5 συναρπαστικές εκθέσεις που κανένα παιδί δεν πρέπει να χάσει!

5 συναρπαστικές εκθέσεις που κανένα παιδί δεν πρέπει να χάσει!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 5 εκθέσεις που πρέπει να επισκεφθείτε οικογενειακώς αυτό το διάστημα! Οι εκθέσεις που σας προτείνουμε αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δημιουργικές βόλτες και εμπειρίες γεμάτες διασκέδαση και γνώσεις για τα παιδιά. Σημαντικό δεν είναι το «πόσα» θα δουν, αλλά ο τρόπος και το «αποτύπωμα» που θα αφήσει το κάθε έκθεμα στην ψυχή και στο μυαλό τους.

“Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius” στο παλιό Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο

75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα.

Da Vinci Alive – The Experience

Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα

Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

 

Για παιδιά 7+

Πότε: Μέχρι 30 Μαρτίου , Καθημερινές: 13:00 έως 22:00 και Σαββατοκύριακα: 10:00 έως 22:00

Τιμή εισιτηρίου:  8 – 70 ευρώ

 

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι

210 7258510

 

“Τα παιδιά βλέπουν. 20 καλλιτέχνες εικονογραφούν”: Έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου στο Κέντρο Τεχνών Δ. Αθηναίων

20 ταλαντούχοι και τολμηροί εικονογράφοι, άλλοι με δεκάδες βιβλία και άλλοι εντελώς νέοι στο χώρο, δίνουν το στίγμα των παιδικών βιβλίων του σήμερα απλώνοντας μπροστά στα μάτια μας τον πλούτο αυτής της τόσο απαιτητικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε μια μεγάλη έκθεση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.Οι εικονογράφοι αφουγκράζονται τα κείμενα, πλάθουν νέες εκδοχές τους, σκηνοθετούν τη ματιά του αναγνώστη και καλλιεργούν την αισθητική του. Με την τέχνη τους συνεισφέρουν στον οπτικό γραμματισμό, την κατανόηση και την αποκωδικοποίηση των νοημάτων.

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

Για παιδιά 6+

 

Πότε: 11 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου Τρίτη-Σάββατο 10:00-21:00 Κυριακή: 10:00-14:00, Δευτέρα κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας-Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής.

210 72 24 028

 

“Σεισμός στο Μουσείο” στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δημιούργησαν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό όλων των ηλικιών θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 6+

Εισιτήρια και ώρες ξεναγήσεων

Σαββατοκύριακα:

Δύο ευρώ (2€) πλέον του εισιτηρίου εισόδου (δηλαδή, ενήλικες 6 + 2=8€, παιδιά 4 + 2=6€)
Οικογενειακό εισιτήριο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά : 25 ευρώ (περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο και η επίσκεψη στην Έκθεση.
Ξεναγήσεις ανά μισή ώρα από τις 10:30 έως τις 14:00

Καθημερινές:

η επίσκεψη στην έκθεση περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο
(ενήλικες 6€, παιδιά 4€)

Ξεναγήσεις ανά μία ώρα από τις 10:30 έως τις 13:30

 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ

Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά

210 8015870

 

«Τhe Champion» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται την «πρωταθλήτρια» έκθεση του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η έκθεση «Τhe Champion» είναι μία ολοκαίνουρια διαδραστική, επιστημονικά σχεδιασμένη έκθεση για τον αθλητισμό, η οποία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ελάτε να δοκιμάσετε την τεχνική σας, τις αντοχές και τα αντανακλαστικά σας, να συναγωνιστείτε, να παίξετε, να μάθετε και να μετρήσετε τη δύναμη και τα ταλέντα σας! Γνωρίζετε τα όριά σας; Ανακαλύψτε τον «πρωταθλητή» που κρύβεται μέσα σας μαζί μας!

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 5+

 

Κόστος εισιτηρίων: 7 – 10 ευρώ

Πότε: Μέχρι το Μάρτιο του 2019 δείτε αναλυτικά το ωράριο πατώντας εδώ

 

Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος

212 254 0300

 

“Ιστορίες της Αθήνας” στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για την έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας”, ένα ξεχωριστό εικαστικό αφήγημα της πόλης μέσα από τα μάτια 90 παιδιών ηλικίας 4 – 14 ετών και έργα από τις συλλογές του Μουσείο. Σχήματα και χρώματα, τεχνικές και υλικά, αρχαία ή ιστορικά μνημεία και σύγχρονα αξιοθέατα, κοντινές εξοχές και μυστικές θάλασσες, αλλά και οι σκέψεις των παιδιών για το περιβάλλον τους και το σύγχρονο κόσμο. Αποτυπωμένα σε έργα ζωγραφικής και κατασκευές και παρουσιασμένα με διαφορετικά πολυμέσα και διαδραστικά παιχνίδια σε γραφιστικό σχεδιασμό του Ανδρέα Γεωργιάδη, τα έργα συνθέτουν ένα γιορτινό καλωσόρισμα.

Για παιδιά 5+

 

Πότε: 21 Ιανουαρίου – 31 Ιουλίου όλο το 24ωρο

Είσοδος ελεύθερη

 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Σπάτα

210 35 30 000