7 ιδέες διακόσμησης του παιδικού γραφείου για να διαβάζουν τα παιδιά με όρεξη (εικόνες)

7 ιδέες διακόσμησης του παιδικού γραφείου για να διαβάζουν τα παιδιά με όρεξη (εικόνες)

Το διάβασμα για το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών, είτε τους αρέσει, είτε το βρίσκουν κουραστικό και βαρετό. Τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να κινητοποιήσουμε τα μικρά μας να διαβάσουν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση;

Να τους δημιουργήσουμε έναν χώρο στο δωμάτιό τους, ευχάριστο και όμορφο, ώστε να διαβάζουν με περισσότερη όρεξη. Κι εμείς σας προτείνουμε μερικές πολύ ωραίες ιδέες διακόσμησης για όλα τα γούστα και χώρους.

Γραφείο στο παράθυρο

Τα περισσότερα δωμάτια δεν έχουν φυσικό φως. Ωστόσο, αν είστε από τους τυχερούς και το δωμάτιο του παιδιού σας μπορεί να λούζεται από το φως της ημέρας, τότε δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε το γραφείο του μπροστά ή δίπλα από το παράθυρο. Η ενέργεια που θα τους δώσει το φυσικό φως είναι μοναδική.

Φέρτε τη φύση στο γραφείο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Helen (@_plyconic)

Αν πάλι δεν είστε από τους τυχερούς να βλέπετε φύση από το παράθυρο, τότε μπορείτε να τη φέρετε μέσα στο δωμάτιο του παιδιού. Είτε μπορείτε να προσθέσετε στο σημείο του γραφείου του μία ταπετσαρία με μοτίβα φύσης, είτε να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου σε γωνίες του δωματίου. Με προσοχή πάντα στην επιλογή των φυτών!

 

Ατάκες που δίνουν κίνητρα

Ένα ακόμη στοιχείο που θα μπορούσε να φτιάξει τη διάθεση του παιδιού και να διαβάσει με περισσότερη θέρμη είναι οι ατάκες που ενθαρρύνουν. Δημιουργώντας ευχάριστη ατμόσφαιρα με αποφθέγματα που δίνουν κίνητρα, είτε στον τοίχο, είτε σε έναν πίνακα ανακοινώσεων, θα κάνουν το διάβασμα ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Συν τοις άλλοις, είναι και αρκετά πρωτότυπο.

Κρατήστε το γραφείο μακριά από το κρεβάτι

Άλλος ένας ιδαιτέρως ενδιαφέρων τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να διαβάσουν πιο εύκολα είναι να μην βρίσκεται το γραφείο δίπλα στο κρεβάτι. Δεν είναι εύκολο πολλές φορές, γιατί αρκετά σπίτια δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια του χώρου. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να απομακρύνετε το ένα από το άλλο, απλά αλλάξτε κατεύθυνση. 

Όλα σε τάξη

Ένα γραφείο που είναι ακατάστατο αποσπά την προσοχή και δεν βοηθά την συγκέντρωση του παιδιού στο διάβασμά του. Υπάρχουν λύσεις ακόμη και για τους πιο μικρούς χώρους να παραμείνουν οργανωμένοι, είτε με ραφιέρες, είτε κρεμαστές βιβλιοθήκες, είτε ενιαίο γραφείο με ράφια που μπορούν όλα τα πράγματα, βιβλία και τετράδια, να είναι τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα.

 

Αν έχετε πάνω από ένα παιδί

Ένας «πονοκέφαλος» για τους γονείς που έχουν πάνω από ένα παιδί, αλλά λιγότερο από δύο ξεχωριστά δωμάτια, είναι πώς θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν χώρο για τα γραφεία των παιδιών, έτσι ώστε να διαβάζουν με ηρεμία.

Και σε αυτό υπάρχουν λύσεις, όπως ενιαία γραφεία που επιτρέπουν σε δύο και παραπάνω παιδάκια να διαβάζουν. Μπορείτε να επιλέξετε ενιαία γραφεία, όπου μπορούν τα παιδιά να κάθονται μαζί, αλλά και ξεχωριστά, έτσι ώστε αν είναι στον ίδιο χώρο να είναι και μαζί και «απομονωμένα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cindy Garcia (@desertmomaz)

Αρκεί να φροντίσετε να έχετε μία ευχάριστη διακόσμηση, χωρίς πολλά αντικείμενα που να αποσπούν την προσοχή.

Διαβάστε επίσης:

Έναρξη σχολικής χρονιάς: 10 συμβουλές για να αγαπήσουν τα «πρωτάκια» το σχολείο

Αλήτης, αλύτης και αλίτης: Τι σημαίνουν αυτές οι τρεις ομόηχες λέξεις;

Infokids.gr αποκλειστικό: Πότε ξεκινά η δωρεάν μετακίνηση μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία;

Ροή Ειδήσεων