7 τρόποι για να κρατήσετε το σκώρο μακριά από τις ντουλάπες σας

7 τρόποι για να κρατήσετε το σκώρο μακριά από τις ντουλάπες σας

Καμία νοικοκυρά δεν αγαπάει τους σκώρους όσο φιλόζωη κι αν είναι! Για να μη χρειαστεί, λοιπόν, να έρθετε αντιμέτωποι με σκώρους στη ντουλάπα σας, δείτε ποια πράγματα «μισεί» ο σκώρος και φροντίστε να τα αποκτήσετε άμεσα!

Ο σκώρος των υφασμάτων «μισεί» τον ήλιο και το φως, αλλά αγαπάει την υγρασία και τα σκοτεινά μέρη. Γι’ αυτό, φροντίστε να αερίζετε τακτικά τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένοι από υγρασία. Μπορείτε αν θέλετε να μονώσετε τα συρτάρια και τους πάτους στη ντουλάπας σας (έστω και πρόχειρα) με λίγη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

Ξύλινες και πλαστικές κρεμάστρες: Οι ξύλινες κρεμάστρες απωθούν το σκώρο και είναι η καλύτερη επιλογή για το κρέμασμα των ρούχων αλλά και την αποθήκευσή τους. Επειδή είναι λίγο πιο ακριβές από τις πλαστικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικές πλαστικές ώστε να μην είναι όλες ξύλινες.

Αιθέρια έλαια: Κάποιες μυρωδιές είναι απωθητικές για το σκώρο και σας τις αποκαλύπτουμε! Η λεβάντα, το θυμάρι και η μέντα είναι μυρωδιές που ο σκώρος δεν αγαπά ιδιαίτερα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε είτε σε αιθέρια έλαια ή σε αποξηραμένα άνθη που θα κλείσετε μέσα σε μικρά πουγκιά. Το σανταλόξυλο είναι επίσης μια μυρωδιά που απωθεί το σκώρο. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε το σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.