Αφεθείτε στο φυσικό (natural) κόσμο, για να μεγαλώσετε το παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο

Αφεθείτε στο φυσικό (natural) κόσμο, για να μεγαλώσετε το παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο

<img class="alignnone size-thumbnail wp-image-4620" src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2009/11/babynatural-170x150.jpg" alt="babynatural" />Στις μέρες μας ο χρόνος είναι πολύτιμος, ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες μητέρες ή ακόμη και για τις μητέρες που ασχολούνται καθημερινά με την ανατροφή των παιδιών τους. Και στις δυο περιπτώσεις όμως το παιδί και η σωστή ανάπτυξή του είναι το κύριο μἐλημα. Η τεχνολογία και δη το e-shopping είναι ένας νέος και ξεκούραστος τρόπος αγορών που διευκολύνει τους νέους γονείς αρκεί να υπάρχει σωστή ενημέρωση.

Ποιοι είναι οι babynatural?
Είναι μια εταιρία με έδρα τη Γερμανία που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο αποκλειστικά με οικολογικά/βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Τί θα βρείτε στους babynatural:
•Προϊόντα για το βρέφος, το παιδί, και για τη μητέρα, από φυσικά (natural) υλικά.
•Προϊόντα από ελεγμένες βιολογικές καλλιέργειες ή από μαλλί ελεγμένης οικολογικής κτηνοτροφίας.
•Προϊόντα ασφαλή για την υγεία του παιδιού ή/και της μητέρας.
• Προϊόντα επώνυμα από αναγνωρισμένους/καταξιωμένους κατασκευαστές και πιστοποιημένα από ευρωπαϊκούς αναγνωρισμένους οίκους πιστοποίησης.
•Ξύλινα παιχνίδια κατασκευασμένα από ενδημικά ξύλα (γερμανικά ή κάποια λίγα ευρωπαϊκά) και επεξεργασμένα με οικολογικές μεθόδους. Παιχνίδια που θα συμβάλλουν δημιουργικά στη σωματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Στο babynatural.gr περιλαμβάνουν προϊόντα επιλεγμένα από τους κορυφαίους Γερμανούς κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο των οικολογικών/βιολογικών ρούχων (natural textiles) και των ξύλινων ποιοτικών παιχνιδιών. Τα προϊόντα τους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άφοβα χωρίς ενδοιασμούς: Όλα πληρούν την αυστηρή γερμανική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πολλά από αυτά είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα για την ποιότητά τους και για την εκπαιδευτική τους αξία από έγκυρους γερμανικούς φορείς ελέγχου, όπως TÜV, spiel gut, ÖkoTest, η αξιολόγηση των οποίων είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής για τον γερμανό καταναλωτή (έναν από τους πιο επιλεκτικούς και ενημερωμένους καταναλωτές της ευρωπαϊκής αγοράς).

Για να συμπεριλάβουν στο κατάστημά τους ένα προϊόν θα πρέπει αυτό να πληροί τα παρακάτω αυστηρά κριτήρια:
1.Οι πρώτες ύλες να είναι από φυσικές, οργανικές, βιολογικές ή φιλικές προς το περιβάλλον και το παιδί και τη μητέρα πηγές.
2.Να είναι ασφαλή για την υγεία του παιδιού ή/και της μητέρας.
3.Να προέρχονται από αναγνωρισμένες/καταξιωμένες ευρωπαϊκές εταιρίες και κατασκευαστές ή να είναι πιστοποιημένα από ευρωπαϊκούς αναγνωρισμένους οίκους πιστοποίησης.
4.Τα παιχνίδια εκτός από την ποιότητα των πρώτων υλών πρέπει να είναι ταυτόχρονα δημιουργικά και διδακτικά/παιδαγωγικά: Παιχνίδια που θα συμβάλλουν δημιουργικά στη σωματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού.
5.Τα προϊόντα περιποίησης να είναι από φυσικές πρώτες ύλες και ελεγμένα για τη ασφάλειά τους.

Τι ΔΕΝ θα βρείτε στο baby natural:
•Δεν θα βρείτε προϊόντα ασιατικής κατασκευής. Είναι κατηγορηματικά ενάντια σε κάθε προϊόν ασιατικής προέλευσης: Θέλουν να γνωρίζουν που, υπό ποιες συνθήκες και από ποια υλικά είναι κατασκευασμένα τα προϊόντα τους. Η επιλογή των κατασκευαστών και των προϊόντων έγινε έτσι ώστε να είναι όλα γερμανικής ή κάποια λίγα ευρωπαϊκής κατασκευής. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι κούκλες της Grimms, οι οποίες κατασκευάζονται στη Βραζιλία με τις συνθήκες Δίκαιου Εμπορίου (προσφορά εργασίας σε άνεργες μητέρες).
•Δεν θα βρείτε προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας ή/και αμφιβόλου προέλευσης. Όλα τα προϊόντα τους είναι επώνυμα και στην περιγραφή κάθε προϊόντος αναγράφεται ο κατασκευαστής του.
•Δεν θα βρείτε προϊόντα μη ελεγμένα και με τοξικές ουσίες. Όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνουμε στο κατάστημά τους είναι επί το πλείστον από φυσικές και οικολογικές πρώτες ύλες, δερματολογικά ελεγμένα.
•Δεν θα βρείτε παιχνίδια χωρίς καμία εκπαιδευτική αξία. Τα παιχνίδια εκτός από την ποιότητα των πρώτων υλών πρέπει να είναι ταυτόχρονα δημιουργικά και διδακτικά/παιδαγωγικά: Παιχνίδια που θα συμβάλλουν δημιουργικά στη σωματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού. Ενημερώνονται συνεχώς για τα τεστ αξιολόγησης και ποιότητας που διενεργούν οι αντίστοιχοι οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης (π.χ. spiel gut, TÜV).
•Δεν θα βρείτε παιχνίδια χωρίς την ενεργή συμμετοχή του παιδιού: Παιχνίδια με το πάτημα ενός κουμπιού τραγουδάνε, χορεύουν κτλ. Παιχνίδια που βάζουν το παιδί στο ρόλο του παθητικού δέκτη τα οποία δεν προσφέρουν τίποτε απολύτως από μόνο μια προσωρινή ικανοποίηση.
•Προϊόντα που είναι ακατάλληλα για παιδιά και που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς, όπως π.χ. οι περπατούρες: Σύμφωνα με ειδικούς είναι ακατάλληλες για την εκμάθηση του περπατήματος και πολύ συχνά γίνονται αιτία ατυχημάτων, γιατί αναπτύσσουν με αυτά ταχύτητες μεγάλες για την ηλικία του νηπίου ή του βρέφους.

Info
Υπεύθυνη επικοινωνίας Anna Toursidou
www.babynatural.gr
Hans-Sachs-Str. 55
40237 Düsseldorf
Germany
τηλέφωνο:+49 211 6878267
fax: +49 211 41665281
e-mail: [email protected]