«Αγαπητοί αντιεμβολιαστές “από άποψη” γονείς»: Το αιχμηρό μήνυμα μαμάς που το μωρό της νοσεί από ιλαρά

«Αγαπητοί αντιεμβολιαστές “από άποψη” γονείς»: Το αιχμηρό μήνυμα μαμάς που το μωρό της νοσεί από ιλαρά

Η ανάρτηση της μαμάς Μαριάννας Γούλη κάνει αυτές τις μέρες τον γύρο του ελληνικού Facebook, συνοδευόμενη από τις φωτογραφίες του 6 μηνών μωρού της που πρόσφατα νόσησε από ιλαρά. Η μαμά, η οποία εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με εξαιρετικά καυστικές εκφράσεις, εξηγεί, ότι το μωρό της επειδή ήταν ακόμα πολύ μικρό, ενώ αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο MMR κατά της ιλαράς, με αποτέλεσμα να νοσήσει από αυτή και η υγεία του να μπει σε μεγάλο κίνδυνο.

Δείτε την ανάρτησή της:

Αγαπητοί αντιεμβολιαστες “από άποψη” γονείς,

Αυτός είναι ο 6 μηνών γιος μου που κόλλησε ιλαρά εν έτη 2018! Αν είναι δυνατόν. Ο γιος μου λόγω της μικρής του ηλικίας αλλά και ενός θέματος υγείας δεν μπορεί να εμβολιαστει. Θεωρητικά θα τον προστάτευε η ανοσία της αγελης. Πρακτικά αρρώστησε επειδή είστε ανεγκέφαλοι, υποστηρικτές ενός γελοιου κινήματος που ανάθεμα κ αν ξερετε τι υποστηρίζει η απλά σας το είπε η ξαδέρφη του αδερφού της γειτονισσας σας! Αν θέλετε να μην εμβολιαζετε είναι δικαίωμα σας αλλά είναι κ δικό μου δικαίωμα να μην φοβάμαι για το μωρό μου. Αν θέλετε να μην εμβολιαζετε να κρατήσετε τα παιδιά σας μακριά από δημόσιους χώρους. Αν θέλετε να μην εμβολιαζετε καθίστε σπίτι σας! Έχετε ιδέα τι σημαίνει ιλαρά σε ένα βρέφος; Κατά την άποψή μου έχετε εγκληματική άγνοια κινδύνου! Τα εμβόλια κυρίες και κύριοι ούτε αυτισμό προκαλούν, ούτε καρκίνο, ούτε σου φυτρώνει 3ο πόδι! Απλά μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Είναι η αφορμή και όχι η αιτία! Άραγε εσείς οι “φτου κακά μακριά από εμάς τα εμβόλια, μας αρρωσταινουν τα παιδιά μας” φάρμακα δε δίνετε; Αυτά δεν έχουν παρενέργειες κατά την άποψή σας; Απαιτώ σαν μαμά και μέλος της κοινωνίας να σέβεστε το δικαίωμα του παιδιού μου και του κάθε παιδιού στην υγεία! Αν είναι δυνατόν να γυρνάμε 100 χρόνια πίσω απ τη μαλακια που σας δέρνει και να κινδυνεύουν τα παιδιά μας!

Τo post αυτό έχει λάβει 6,5 χιλιάδες likes και περισσότερες από 2 χιλιάδες κοινοποιήσεις, ενώ στα σχόλια κάτω από αυτό η μαμά δέχεται την στήριξη και τα περαστικά των φίλων και γνωστών της. Σε αυτά διαβάζουμε από την ίδια, ότι Δυστυχώς ο μικρός κόλλησε ιλαρά σε νοσοκομείο που δεν πάρθηκαν πότε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του!”, κάτι που αποδεικνύει την έκταση του προβλήματος που προκαλεί ο μη εμβολιασμός, ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία!

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στη μαμά γρήγορα περαστικά και καλή δύναμη για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και να τονίσουμε για ακόμα μία φορά την σπουδαιότητα του έγκαιρου και συστηματικού εμβολιασμού, προκειμένου να προστατεύονται όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και η κοινωνία ολόκληρη.

Ροή Ειδήσεων