Αίσιο τέλος για την 4χρονη που εξαφανίστηκε με την προγιαγιά της – Εντοπίστηκαν σώες

Αίσιο τέλος για την 4χρονη που εξαφανίστηκε με την προγιαγιά της - Εντοπίστηκαν σώες

Αίσιο τέλος για την 4χρονη που εξαφανίστηκε με την προγιαγιά της – Εντοπίστηκαν σώες

Η ηλικιωμένη γυναίκα φαινόταν αποδιοργανωμένη, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού.

Η περιπέτεια της Αμαρίσα (ον.) Μεϊντάνι (επ.), 4 ετών και της προγιαγιάς της, Έσμα (ον.) Μεϊντάνι (επ.), 76 ετών έληξε σήμερα δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τις αναζητούσαν. Ευαισθητοποιημένη πολίτης, τις αναγνώρισε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas και επικοινώνησε άμεσα με τις αστυνομικές αρχές, ώστε αυτή τη στιγμή να είναι ασφαλείς.

Όλα ξεκίνησαν από κλήση που έλαβε το Χαμόγελο στις 29/5/2024 βραδινές ώρες στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» από γυναίκα που ανέφερε ότι στις 28/5/2024 είδε στο Γκύζη μια ηλικιωμένη γυναίκα με ένα παιδί περίπου 4 ετών. Η ηλικιωμένη γυναίκα φαινόταν αποδιοργανωμένη, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και έτσι η γυναίκα που την συνάντησε αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονταν ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Ακολούθως με περιπολικό μεταφέρθηκαν η ηλικιωμένη και η ανήλικη στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Την επόμενη μέρα από την ενημέρωση των Αρχών, στις 29/5/2024, η γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν σε διεύθυνση κατοικίας που υπέδειξε η ηλικιωμένη γυναίκα. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία ήταν λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιστρέψει στους οικείους της, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν εκείνη και το παιδί.

Το «Χαμογελο του Παιδιού», αφού ενημερώθηκε στις 29/5/2024, άμεσα σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές προέβη σε ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas και κινητοποίησε την εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για την αναζήτησή τους.

Διαβάστε επίσης:

«Ένα όνειρο ζωής»: Στα 66 της δίνει Πανελλήνιες στη Θεσσαλονίκη

Βόλος: Επεισοδιακά και με παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες!

‘Καμία κόλλα δεν μπορεί να καθορίσει οτιδήποτε’: H αγαπημένη της Gen Z, Μαρίνα Σπανού, εύχεται στους μαθητές των Πανελληνίων

Ροή Ειδήσεων