Αν το παιδί σας φοιτά φέτος στην ΣΤ Δημοτικού δείτε τι πρέπει να κάνετε εντός Δεκεμβρίου

Αν το παιδί σας φοιτά φέτος στην ΣΤ Δημοτικού δείτε τι πρέπει να κάνετε εντός Δεκεμβρίου

Αν το παιδί σας φοιτά φέτος στην ΣΤ Δημοτικού δείτε τι πρέπει να κάνετε εντός Δεκεμβρίου

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και ειδικά όσοι έχουν παιδιά που φοιτούν στη ΣΤ’ Δημοτικού, θα πρέπει εντός του μήνα να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

Η εγκύκλιος που στάλθηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία

Αυτό ορίζει σχετική εγκύκλιος του Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση σχετικά με την χωροταξική κατανομή των μαθητών προκειμένου να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο. Στη συνέχεια οι διευθυντές θα προχωρήσουν σε επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Πώς θα γίνει η εγγραφή στην Α Γυμνασίου

«Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο/Η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφασή του/της κατά το μήνα Ιανουάριο το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών…».

Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις, και να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο, παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς και στην επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητώντων Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» για τη χωροταξική κατανομή μαθητώ σε Γυμνάσια

Στη χωροταξική κατανομή από τις Δ.Δ.Ε. μπορεί να συνδράμει η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» (https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr), που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Β΄- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και παράλληλα να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή στα δημόσια Γυμνάσια της χώρας.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο χωροταξική κατανομή μαθητών

 

Διαβάστε επίσης:

Μάχη να σωθεί η 38χρονη Πάττυ που νόσησε με κορωνοϊό ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος

Η απόφαση των γονιών της Καρολάιν για την Λυδία εξόργισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου – Τι συνέβη

Αυτός ο Δήμος απαλλάσσει από τα δημοτικά τέλη όσα ζευγάρια που αποκτούν παιδί