Ανακαλούνται προϊόντα περιποίησης μαλλιών, καλλυντικά και αντισηπτικά – Δείτε τη λίστα

Ανακαλούνται προϊόντα περιποίησης μαλλιών, καλλυντικά και αντισηπτικά – Δείτε τη λίστα

Για την ανάκληση  προϊόντων περιποίησης μαλλιών, καλλυντικών και αντισηπτικών από την αγορά λόγω επικινδυνότητας ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρέχουσα εβδομάδα για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

 

Αυτά είναι τα καλλυντικά και τα αντισηπτικά που ανακαλούνται

 

Εμπορικό σήμα: ON DERMO
Ονομασία: Gel Higienizante de manos/ Gel Hygiénisant pour les mains / Gel Igienizzante per le mani
Τύπος/αριθμός μοντέλου:  Sin Agua/Sans Eau/Senza Acqua
γραμμωτός κώδικας:  8 435060 370367
Αριθμός παρτίδας:  0162020294
Κίνδυνος για την υγεία και κίνδυνος πυρκαγιάς.   Το προϊόν περιέχει ανεπαρκή ποσότητα αιθανόλης και προπανόλης-2 (μετρούμενες τιμές:≤ 50 % και ≤ 6 %, αντίστοιχα).Κατά συνέπεια, δεν σκοτώνει βακτήρια ή ιούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούσαν να φθάσουν στον χρήστη αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.Επιπλέον, η παρουσία αλκοολών δεν συνοδεύεται από τα κατάλληλα εικονογράμματα κινδύνου και προειδοποιήσεις.Ως εκ τούτου, οι χρήστες δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με την τοξικότητα και την ευφλεκτότητα του προϊόντος, οι οποίες, παρουσία πηγής ανάφλεξης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά./το/τα προϊόντα δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τα βιοκτόνα και για την ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία (CLP).

 Ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες 

Χώρα καταγωγής:  Ισπανία
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από:  Γαλλία
Προϊόν:  Απολυμαντικό χεριού
Εμπορικό σήμα: FICOMED
Ονομασία: Hijyenik – El Temizleme Jeli
Τύπος/αριθμός μοντέλου:  Άγνωστο
γραμμωτός κώδικας:  Άγνωστο
Αριθμός παρτίδας:  Άγνωστο
Κίνδυνος για την υγεία και κίνδυνος πυρκαγιάς. Το προϊόν περιέχει ανεπαρκή ποσότητα αιθανόλης (μετρούμενη τιμή:≤ 33,5 %).Κατά συνέπεια, δεν σκοτώνει βακτήρια ή ιούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούσαν να φθάσουν στον χρήστη αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.Επιπλέον, η παρουσία οινοπνεύματος δεν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα εικονογράμματα κινδύνου και προειδοποιήσεις.Ως εκ τούτου, οι χρήστες δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με την τοξικότητα και την ευφλεκτότητα του προϊόντος, οι οποίες, παρουσία πηγής ανάφλεξης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά./το/τα προϊόντα δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τα βιοκτόνα και για την ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία (CLP).

Ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες, Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά

Χώρα καταγωγής:  Τουρκία
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από:  Γαλλία

Χέννα Βαφή Μαλλιών

Εμπορικό σήμα: Gama
Ονομασία: Henna Hair Colouring Kina
Τύπος/αριθμός μοντέλου:  Άγνωστο
γραμμωτός κώδικας:  5 055172 823006
Αριθμός παρτίδας:  Αριθμός παρτίδας:L 180804·Βέλτιστη ημερομηνία πριν από την ημερομηνία:04.08.2019, αριθμός παρτίδας:L 181025·Βέλτιστη ημερομηνία πριν από την ημερομηνία:25.10.2019, αριθμός παρτίδας:L 190827·Βέλτιστη ημερομηνία πριν από την ημερομηνία:27.08.2020
 Μικροβιολογικός κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει υπερβολικό επίπεδο αερόβιων μεσόφιλων βακτηρίων (μετρούμενες τιμές έως και 230 000 cfu/g) και ζυμομύκητες και ευρωτομύκητες (μετρούμενες τιμές έως 66 000 cfu/g).Εάν χρησιμοποιείται στο δέρμα που έχει υποστεί βλάβη, ή όταν έρχεται σε επαφή με τα μάτια, το προϊόν μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή ερεθισμό./το προϊόν/το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα.

Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά Το προϊόν πωλήθηκε ιδίως μέσω του eBay.

Χώρα καταγωγής:  Ινδία
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από:  Ιρλανδία

Σπρέι Μαλλιών

 

Εμπορικό σήμα: MessHead
Ονομασία:  Hair Therapy Heat Protection Spray
Τύπος/αριθμός μοντέλου:  Άγνωστο
γραμμωτός κώδικας:  5 025416 999040
Αριθμός παρτίδας:  22260
Χημικός κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει μείγμα των συντηρητικών μεθυλοχλωροϊσοθειαζολινόνης και μεθυλισοθειαζολινόνης (MCI/MI, μετρούμενες τιμές:0,001 % και 0,001 % αντίστοιχα), που απαγορεύονται στα καλλυντικά που δεν ξεπλένονται μετά τη χρήση.Η δερματική επαφή με την MCI και με τα προϊόντα που περιέχουν ΜΙ μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής σε ευαισθητοποιημένα άτομα./το προϊόν/το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα.
(Από τον: Έμπορος λιανικής)
Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά Το προϊόν πωλείται μέσω διαδικτύου, ιδίως μέσω της Amazon.
Χώρα καταγωγής:  Ηνωμένο Βασίλειο
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από:  Ιρλανδία

Προϊόν λεύκανσης του δέρματος

Εμπορικό σήμα: Bronz Tone, Gandour
Ονομασία: Fade Milk
Τύπος/αριθμός μοντέλου:  Beurre de Cacao &, Extraits de Miel, Maxi Tone
γραμμωτός κώδικας:  6 181100 248296
Αριθμός παρτίδας:  FAB: 07/18 EXP: 07/21 1004087 «L»
Χημικός κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει μη ασφαλές ποσό kojic acid (μετρούμενη τιμή:3,6 %).Το kojic acid μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία του θυρεοειδούς συστήματος και επίσης να προκαλέσει ευαισθητοποίηση του δέρματος, όταν χρησιμοποιείται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο χέρι και στο πρόσωπο, ή εάν χρησιμοποιείται σε μεγάλα τμήματα του δέρματος./το προϊόν/το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα.

Διακοπή πωλήσεων 

Χώρα καταγωγής:  Ακτή του Ελεφαντοστού
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από:  Γερμανία

Serum για τα μαλλιά

Εμπορικό σήμα: 4 MEGA, INOVEL
Ονομασία: hair serum crocodylinae
Τύπος/αριθμός μοντέλου:  ΖΖ 400
Αριθμός παρτίδας:  140319/001
Χημικός κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει triclosan (μετρούμενη τιμή:0,02 %), η οποία δεν επιτρέπεται σε αυτό το είδος προϊόντων.Το τρικλοσάνη (triclosan) είναι ανθεκτικό και βιοϋλισμένο, μπορεί να βλάψει το ήπαρ, να προκαλέσει διαταραχές του αίματος και μπορεί να επηρεάσει το αναπαραγωγικό σύστημα./το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα

Ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες, Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά 

Χώρα καταγωγής:  Ταϊλάνδη
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από:  Γαλλία

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ και εδώ

Ροή Ειδήσεων