Ανακαλύψαμε οικογενειακώς τα μυστικά της ανακύκλωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ανατρεπτικές δράσεις στο Kidom!

Ανακαλύψαμε οικογενειακώς τα μυστικά της ανακύκλωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ανατρεπτικές δράσεις στο Kidom!

Ένα από τα ζητήματα που με απασχολεί πολύ σαν γονιός είναι αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος για αυτό από νωρίς προσπαθώ να εμφυσήσω στα παιδιά μου την οικολογική συνείδηση.

Πώς θα μεγαλώσουμε παιδιά που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον

Μεγαλώνοντας παιδιά με περιβαλλοντική συνείδηση, εξασφαλίζουμε πως θα εξελιχθούν σε ενήλικες που κατανοούν τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος για την ίδια τους την ύπαρξη και θα  διεκδικούν τις αλλαγές και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία του πλανήτη μας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση χάρηκα ιδιαιτέρως όταν έμαθα για μια ξεχωριστή και άκρως διασκεδαστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ανακύκλωση που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου στο αγαπημένο μας Kidom του Allou! Fun Park!

Κέφι, παιχνίδι και… ανακύκλωση περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Kidom του Allou! Fun Park!

Το Kidom του Allou! Fun Park που αποτελεί μια από τις βόλτες που απολαμβάνουμε οικογενειακώς για παιχνίδι και ανεμελιά, προσ(κ)αλεί μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες, παιχνίδια και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα με επίκεντρο την ανακύκλωση!

Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην ανακύκλωση ως τρόπο ζωής έχει στηθεί στους φιλόξενους χώρους του Kidom και είχαμε την ευκαιρία να είμαστε από τους πρώτους που την επισκέφθηκαν. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας να αντιληφθούμε γιατί η ανακύκλωση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις μυηθήκαμε στα μυστικά της ανακύκλωσης παρέα με την Playmobil

Πολύτιμος σύμμαχος στα παιχνίδια ανακύκλωσης αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες δράσεις που φιλοξενούνται στον υπέροχο καταπράσινο χώρο του Kidom είναι η PLAYMOBIL, που τα τελευταία χρόνια βάζει το δικό της λιθαράκι στην αειφόρο ανάπτυξη χρησιμοποιώντας στην παραγωγή της βιώσιμα υλικά για να φτιάξει τις εμβληματικές φιγούρες παιχνιδιών που αγαπούν όλα τα παιδιά!

Παρέα με την 6χρονη κόρη μου και τον 4χρονο γιο μου περάσαμε ένα απόγευμα γεμάτο δράση και παιχνίδια αφιερωμένα στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρώτη μας στάση το Φορτηγό της Playmoκύκλωσης, που είναι το πιο ανατρεπτικό και πράσινο όχημα που έχουμε συναντήσει ποτέ!

Ζήσαμε απίθανες στιγμές γέλιου με τον Σάκη Ανακυκλωσάκη, που μάς έδειξε ποια απορρίμματα ανακυκλώνονται και σε ποιον κάδο αντίστοιχα, και έχοντας προνοήσει να έχω μαζί μου ανακυκλώσιμα είδη, είδαμε στην πράξη πώς γίνεται σωστά η τοποθέτηση στους κάδους ανακύκλωσης και κερδίσαμε Playmobil αυτοκόλλητα και άλμπουμ ζωγραφικής. Βέβαια, μπήκαμε στην κλήρωση και για παιχνίδια από την καινοτόμο σειρά παιχνιδιών PLAYMOBIL Wiltopia! Λέτε να σταθούμε τυχεροί;

Ανακυκλώστε μπαταρίες, λαμπτήρες & ηλεκτρικές μικροσυσκευές και κερδίστε παιχνίδια PLAYMOBIL

Τα παιδιά μου γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης και έμαθαν με βιωματικό τρόπο την ορθή υλοποίηση της διαδικασίας, καθώς είχα φέρει μαζί μας παλιές λάμπες, μπαταρίες και την τοστιέρα που μας κάηκε. Ο Σάκης Ανακυκλωσάκης έδειξε στα παιδιά σε ποιον κάδο ξεχωριστά πρέπει να τοποθετήσουν τις λάμπες, τις μπαταρίες και την παλιά μας συσκευή καθώς δυστυχώς πολλοί αγνοούν ότι τα είδη αυτά ανακυκλώνονται καθώς και ότι καθένα από αυτά έχει τον δικό του ειδικό κάδο.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να βγάλουμε και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Σάκη Ανακυκλωσάκη για να θυμόμαστε αυτήν μας την βόλτα. Και αφού γίναμε εξπερ στην ανακύκλωση και ολοκληρώσαμε με άριστα το καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που υλοποιεί το Kidom, πήραμε τα δωράκια μας και βουρ για παιχνίδι στον παιχνιδότοπο PLAYLAND με τα τεράστια φουσκωτά!

Η διασκέδαση στο παραμυθένιο Kidom απογειώθηκε με την καθιερωμένη βόλτα στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Carousel της Αθήνας, το τρενάκι Mini Big Apple, τα ιπτάμενα ελεφαντάκια Bongo, τον πύργο Youpi Tower, τα βαρκάκια Bloom – Bloom, και σε πολλά ακόμα παιχνίδια!

Το πρόγραμμα για το φορτηγό της Playmoκύκλωσης στο Kidom!

• Δράσεις: 09/06 – 30/06: καθημερινές: 18:00 – 22:00 & Σαββατοκύριακα: 13:00 – 21:00
• Δράσεις: 01/07 – 26/07: Καθημερινές & Σαββατοκύριακα: 18:00 – 22:00
• Σάκης Ανακυκλωσάκης: 09/06 – 26/07: Καθημερινές & Σαββατοκύριακα: 18:00-22:00

 

Kidom στο Allou! Fun Park. To βασίλειο των παιδιών
Το μεγαλύτερο πάρκο για παιδιά στην Ελλάδα

• Δωρεάν parking τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες

• Ωράριο Λειτουργίας:
◦ Καθημερινές: 16:30 – 00:00
◦ Σαββατοκύριακα: 10:00 – 00:00