Ανακαλύψτε την Αρχαιότητα με το Φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά!

Ανακαλύψτε την Αρχαιότητα με το Φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά!

Ανακαλύψτε την Αρχαιότητα με το Φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά!

Κάνετε και εσείς τα παιδιά σας μέρος τoυ summer camp που συνδυάζει την εκπαίδευση με τη διασκέδαση

Αν αναζητάτε μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά σας, το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας είναι η ιδανική επιλογή! Το μουσείο, που φημίζεται για τη ζωντανή αναπαράσταση της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να γίνουν οι νέοι «Εξερευνητές της Αρχαιότητας»!

Κατασκήνωση στην καρδιά της Αθήνας

Το Μουσείο Κοτσανά βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να «βυθιστούν» στον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την πόλη. Μέσα από μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες και παιγνιώδη εκπαίδευση, το Μουσείο Κοτσανά υπόσχεται ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο γνώση και διασκέδαση.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Summer Camp είναι σχεδιασμένο με άξονα τη βιωματική μάθηση. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αρχαία ελληνική τεχνολογία μέσα από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κατασκευές, παιχνίδια και διαδραστικές εκθέσεις. Υπό την καθοδήγηση ειδικευμένων παιδαγωγών, οι μικροί εξερευνητές θα μπορούν να μάθουν πώς λειτουργούσαν οι αρχαίες εφευρέσεις και να δημιουργήσουν τα δικά τους αρχαία τεχνολογικά επιτεύγματα.

Γιατί να επιλέξετε το Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά;

Η κατασκήνωση αυτή δεν είναι απλώς μια ακόμα καλοκαιρινή δραστηριότητα. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να εξερευνήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο! Οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή του καλοκαιριού.

Κλείστε θέση τώρα!

Μην χάσετε την ευκαιρία να προσφέρετε στα παιδιά σας μια καλοκαιρινή εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Το #Summer_Camp του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους Εξερευνητές της Αρχαιότητας για ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι και μάθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Κοτσανά. Ετοιμαστείτε για ένα καλοκαίρι γεμάτο περιπέτειες στην καρδιά της αρχαίας Ελλάδας!

Λέξη – κλειδί αυτής της μοναδικής εμπειρίας είναι: «Κατασκήνωση»!

Από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά και τις πανοπλίες της μυκηναϊκής εποχής μέχρι την τέχνη του αρματοποιού κατά τη βυζαντινή περίοδο, εφευρέσεις και τεχνολογικά θαύματα έρχονται σε πρώτο πλάνο και μας προσφέρουν έμπνευση για πειράματα και δημιουργία!

3 δεκαήμερα και οι ημερομηνίες τους

3 δεκαήμερα και 2 διαφορετικές θεματικές θα χαρίσουν μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τη μόνιμη συλλογή, Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών, και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά – Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα & Παιχνίδια και Πανοπλίες – Η Τέχνη του Οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα.

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο προς τις πράσινες γειτονιές της πόλης μας το Μουσείο Κοτσανά, μας επιφυλάσσει καθημερινές απολαύσεις δροσιάς και ξεγνοιασιάς οδηγώντας μας σε χώρους υπαίθριους.

Οι μικροί μας υπερήρωες θα επισκεφτούν και φέτος τον Εθνικό Κήπο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο και την πλατεία Δεξαμενής.

Ημερομηνίες:

Α’ Δεκαήμερο: 17/06/2024 – 28/06/2024 (6-8 ετών)
Β’ Δεκαήμερο: 01/ 07/2024 – 12/07/2024 (9-12 ετών)
Γ’ Δεκαήμερο: 15/07/2024 – 19/7/2024 (6-8 ετών) & 22/07/2024 – 26/07/2024 (9-12 ετών)

Ημερήσιο πρόγραμμα:

08:30 – 09:00 Άφιξη στο Μουσείο Κοτσανά
09:00 – 11:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
11:00 – 11:30 Κολατσιό
11:30 – 12:50 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
12:50 – 13:00 Αναχώρηση
13:00 – 16:00 Απογευματινή ζώνη φύλαξης (κατ’ επιλογή)

Κόστος προγράμματος:

 • 220 ευρώ/δεκαήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00
  (δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 16:00 – επιπλέον κόστος 50 ευρώ/ εβδομάδα)
 • 140 ευρώ/πενθήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00
  (δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 16:00 – επιπλέον κόστος 50 ευρώ/ εβδομάδα)
  ▪ Έκπτωση 15 % στο δεύτερο παιδί της οικογένειας.
  ▪ Έκπτωση 10% για κάθε επιπλέον του ενός δεκαημέρου.
  IMG 4169

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

 • Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή.
 • Η θέση δεσμεύεται με την κατάθεση της προκαταβολής (30ευρώ). Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται.
 • Το Summer Camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κολατσιό (παρακαλούνται οι γονείς να ενημερώσουν το Μουσείο για πιθανές αλλεργίες ή διατροφικούς περιορισμούς)
 • Το Summer Camp πραγματοποιείται από το «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044, 6907 292002.
 • Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.
  newsletter banner 2

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι-Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Τ: 2114110044, 6907292002
S: www.kotsanas.com

Κάνετε και εσείς τα παιδιά σας μέρος της κατασκήνωσης που συνδυάζει την εκπαίδευση με τη διασκέδαση και δώστε τους την ευκαιρία για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία!