Ανοίγουν στις 29 Ιουνίου οι παιδικές κατασκηνώσεις

Ανοίγουν στις 29 Ιουνίου οι παιδικές κατασκηνώσεις

Το «πράσινο φως» για το  άνοιγμα των παιδικών κατασκηνώσεων στις 29 Ιουνίου έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Στην επίσημη ενημέρωση, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι από τις 6 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα κυλικεία, εξαιρουμένων ωστόσο των σχολικών κυλικείων,  η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και τα αναψυκτήρια, τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, από το ερχόμενο Σάββατo 6 Ιουνίου θα επιτρέπεται η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικεία, καθώς και σε υπαίθριες εκδηλώσεις – με εξαίρεση τις καντίνες- και από αναψυκτήρια.

Παράλληλα,  στης 6 Ιουνίου επαναλειτουργούν η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους και οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχεία.

Ο κ.Παπαθανάσης επιβεβαίωσε, ταυτόχρονα, τις πληροφορίες για άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου, νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει αρχικά η κυβέρνηση.

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν μεταξύ άλλων τα εποχικά ξενοδοχεία, οι δραστηριότητες μουσείων καθώς και τα θεραπευτικά λουτρά.

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι συναυλίες, τα συνέδρια και οι εκθέσεις.

Ποιες επιχειρήσεις μένουν στον «αέρα»

Μέχρι νεωτέρας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολικά κυλικεία, οι κλειστοί κινηματογράφοι, τα ΚΑΠΗ, τα τυχερά παιχνίδια τραπεζιού, τα καζίνο, οι χαρτοπαικτικές λέσχες, καθώς και οι ντισκοτέκ χωρίς ποτό και φαγητό.