«Αντε μοσχάρια…»: Ηθοποιός ξεσπά κατά γονέων που άφησαν τα παιδιά τους να παίζουν σε ράμπα ΑμεΑ στην παραλία

«Αντε μοσχάρια…»: Ηθοποιός ξεσπά κατά γονέων που άφησαν τα παιδιά τους να παίζουν σε ράμπα ΑμεΑ στην παραλία

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει το έντονο ξέσπασμα του γνωστού ηθοποιού Ορέστη Τζιόβα για όσους γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν με τις ράμπες ΑμεΑ στις παραλίες παρεμποδίζοντας τη μετακίνηση και την πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία καθώς τέτοιες πρακτικές προκαλούν φθορές στις εν λογω εγκαταστάσεις.

«Άντε μοσχάρια. Μην κάνετε τα παιδιά σαν τα μούτρα σας»

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη φωτογραφία που που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει κάποια παιδιά σε παραλία να παίζουν με τη ράμπα για τα ΑμεΑ, ο ηθοποιός θέλησε να πάρει θέση αναδημοσιεύοντας μία ανάρτηση από ένα άλλο προφίλ, που γράφει:

«Επιβάλλεται να μάθουμε στα παιδιά μας ότι αυτός ο εξοπλισμός στην παραλία δεν είναι κάποιο παιχνίδι που ανεβαίνουμε, χοροπηδάμε και βουτάμε, αλλά αποτελεί απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσουν να κάνουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα ένα μπάνιο στη θάλασσα με αξιοπρέπεια».

Από την πλευρά του ο Ορέστης Τζιόβας έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του: «Άντε μοσχάρια. Μην κάνετε τα παιδιά σαν τα μούτρα σας».

Είναι χρέος όλων μας να εξηγήσουμε στα παιδιά το νόημα και την χρηστικότητα αυτών των υποδομών στις παραλίες καθώς αποτελούν την απαραίτητη προυπόθεση για να μπορέσουν τα άτομα με παραπληγία, κινητικές και άλλες αναπηρίες να απολαύσουν μια βουτιά στη θάλασσα όπως όλοι μας. 

Διαβάστε επίσης:

Nα τους ζήσει! Η Κλέλια Πανταζή γέννησε το τρίτο της μωράκι – Η τρυφερή φωτογραφία

“Τον τίναξε το ρεύμα. Έχει αρρυθμίες.. Πονάει”: 10χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έπαιζε σε πλατεία (video)

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 14χρονη Χριστίνα – Θρήνος για τον 17χρονο Διονύση που σκοτώθηκε σε τροχαίο