Απίστευτο βίντεο προκαλεί θύελλα: Ψεκάζουν μαθήτριες με απολυμαντικό για τον κορωνοϊό

Απίστευτο βίντεο προκαλεί θύελλα: Ψεκάζουν μαθήτριες με απολυμαντικό για τον κορωνοϊό

Ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το επίμαχο βίντεο καταγράφει τον ψεκασμό μαθητριών με… απολυμαντικό κατά του κορωνοϊού.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Twitter τοπική εφημερίδα της Κένυας, διακρίνεται ένας άνδρας με στολή προστασίας να ψεκάζει με μια ουσία τα χέρια, τα πόδια και τις στολές μαθητριών που περιμένουν στη σειρά στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας που καλπάζει και στην Αφρική.

Μετά τις επίμονες συστάσεις του ΠΟΥ και της Unicef τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξανάνοιξαν τελικά τη Δευτέρα στην Κένυα, αλλά οι εικόνες του ψεκασμού των μαθητριών προκάλεσαν κατακραυγή με χρήστες των social media να καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι «οι γονείς πλήρωσαν για να ψεκαστούν τα παιδιά τους σαν να ήταν αγελάδες».

Μετά την κατακραυγή το Υπουργείο Υγείας της χώρας προειδοποίησε τους διευθυντές των σχολείων κατά του μέτρου με τον αρμόδιο γραμματέα, Ρασίντ Αμάν, να επισημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλα για τον άνθρωπο τα απολυμαντικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΟΥ δεν προτείνει τον ψεκασμό των ανθρώπων, καθώς είναι επιβλαβής για την υγεία τους.