Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου θύμα bullying – Τι καταγγέλει η μητέρα του

"Γιατί τόση βία στα σχολεία;": Μία καθηγήτρια Γυμνασίου καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να ακούσουν

Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου θύμα bullying – Τι καταγγέλει η μητέρα του

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρσακείου κατέθεσαν οι γονείς του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου bullying, ζητώντας να επιβληθεί τηλεκπαίδευση στην ομάδα των ανήλικων βασανιστών του παιδιού τους και να τεθούν υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η αίτηση που κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η οικογένεια μέσω του συνηγόρου τους κ. Σπύρου Δημητρίου, θα συζητηθεί στις 3 Μαΐου ενώ και το σχολείο είναι ενήμερο για την εξέλιξη αυτή.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου θύμα bullying

Αποβολή από το σχολείο για τους έξι μαθητές αποφάσισε ο σύλλογος καθηγητών Αρσακείου

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γονείς ζητούν από το Αρσάκειο να υποχρεωθεί να επιβάλει τηλεκπαίδευση στους έξι μαθητές προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «να μην έρχεται σε επαφή με το ανήλικο τέκνο μας, άλλως να υποχρεωθεί η καθ΄ης να μετακινήσει τους ανωτέρω μαθητές στο Β΄Αρσάκειο Γυμνάσιο. Άλλως να υποχρεωθεί η καθ΄ης να μετακινήσει τους ανωτέρω μαθητές σε έτερο τμήμα της Τρίτης τάξης του Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού».

Σε άλλο σημείο οι γονείς ζητούν οι έξι ανήλικοι να προαυλίζονται σε διαφορετικό χώρο έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το παιδί τους. «Να υποχρεωθεί η καθ΄ ής να λάβει μέτρα προκειμένου να μην προαυλίζονται σε κοινό χώρο με το τέκνο μας οι ανωτέρω συμμαθητές του» αναφέρουν χαρακτηριστικά ενώ ζητούν «να υποχρεωθεί η καθ΄ης να ενισχύσει την εποπτεία των ανήλικων μαθητών της».

Τέλος, ζητούν «Να διαταχθεί οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν κάθε λογής εκφοβιστικές πράξεις ή φράσεις ή συμπεριφορές που πληγώνουν και περιθωριοποιούν μαθητές της καθ΄ης».

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του μαθητή κ. Σπύρος Δημητρίου, τονίζει στο protothema.gr πως «Καταθέσαμε σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σχολείου όπου φοιτά ο 15χρονος. Το αίτημα μας είναι να ληφθούν όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του και τη σωματική και ψυχική του υγεία. Κυρίως δε, να μη συγχρωτίζεται στην ίδια τάξη ή στο προαύλιο με τους μαθητές οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν αυτό το κακό το οποίο του συνέβη».

“Στο  διάλειμμα, έξι συμμαθητές του τον περικύκλωσαν μέσα στην τάξη κρατώντας πετονιά και επιχείρησαν να τον δέσουν από τα πόδια έως τον λαιμό”

Η μαμά του 15χρονου μαθητή σε συνέντευξή της στο περιοδικό OK περιέγραψε τι συνέβη την επίμαχη μέρα “Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο τρίτο πεντάλεπτο διάλειμμα, έξι συμμαθητές του τον περικύκλωσαν μέσα στην τάξη κρατώντας πετονιά και επιχείρησαν να τον δέσουν από τα πόδια έως τον λαιμό.

Σταμάτησαν όταν χτύπησε το κουδούνι και είδαν να έρχεται ο καθηγητής στην τάξη. Ξέρετε, βάζω τον εαυτό μου στη θέση του και σκέφτομαι ότι είκοσι μέρες μετάσίγουρα θα είχα φοβίες και ίσως να μην έβγαινα ακόμη από το σπίτι μου.

Εκείνος παλεύει και αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις φοβίες του και να σταθεί όρθιος. Δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι όμως αξιοθαύμαστο.

Ταυτόχρονα έχει τρομερή υποστήριξη από το οικογενειακό, φιλικό και προσωπικό του περιβάλλον. Αισθάνεται δικαιωμένος, ίσως και ανακουφισμένος. Σίγουρα κατάλαβε ότι πρέπει να πιστεύει στη Δικαιοσύνη και στους νόμους.”

 

Διαβάστε επίσης:

“Καλό παράδεισο, αγαπημένε μας Γαβριήλ”: Στο πένθος όλο το χωριό για τον 14χρονο – Η μοιραία βόλτα με το ποδήλατο

Έρευνα για την Οικογένεια στην Ελλάδα ανέθεσε η Υδρόγειος Ασφαλιστική στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

Φωτεινή Αθερίδου: Αυτό είναι το φύλο του δεύτερου παιδιού της – Το «πρόδωσε» ο μπαμπάς της (video)