(Ασφαλή) Χριστούγεννα στο σπίτι με τα παιδιά

(Ασφαλή) Χριστούγεννα στο σπίτι με τα παιδιά

χριστουγεννιάτικο δέντροΦτάνουν τα Χριστούγεννα και το σπίτι ντύνεται σιγά σιγά γιορτινά! Στολίδια, τραγούδια, λιχουδιές, φωτάκια όλα συνθέτουν τη μαγική αυτή γιορτή. Όταν όμως έχουμε στο σπίτι ένα μικρό παιδί, υπάρχουν μερικά πραγματάκια τα οποία πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά:

Σαλόνι
Καλό είναι να τοποθετήσουμε το δέντρο σε σημείο ψηλότερα από 1,20 μ., αλλιώς πρέπει να το στερεώσουμε, έτσι ώστε να μην μπορεί το παιδάκι μας να το τραβήξει και να πέσει επάνω του.
Διαλέγουμε στολίδια τα οποία δεν σπάνε, και είναι σχετικά μεγάλα σε μέγεθος, πάντα μεγαλύτερα από 8 εκατοστά διάμετρο στο στενότερο σημείο τους.
Προτιμάμε ξύλινα, xάρτινα ή πλαστικά άθραυστα στολίδια, αποφεύγουμε τα γύλινα και μεταλλικά, καθώς και τα αιχμηρά!
Στερεώνουμε τα στολίδια με κορδέλες, αντί για συνδετήρα, σύρμα, πλαστικά κ.λπ.
Προσέχουμε τα λαμπάκια που θα βάλουμε στο δέντρο μας να είναι πιστοποιημένα (CE) και όχι αγνώστου προελεύσεως (ψάξτε για το σηματάκι).
Ελέγχουμε τα καλώδια από τα λαμπάκια να μην είναι φθαρμένα ή να βγάζουν σπινθήρες!
Όταν τοποθετήσετε τα λαμπάκια, βάλτε τα βαθιά στο δέντρο, προς τον κορμό του, όπου είναι πιο δυσπρόσιτα για τα παιδιά.
Δεν αφήνουμε εκτεθιμένα καλώδια και πρίζες, τα συγκεντρώνουμε σε ειδικά κανάλια, και τις ελεύθερες πρίζες τις ασφαλίζουμε με ειδικές ασφάλειες, όπως αυτές που θα βρείτε εδώ.

Τραπεζαρία
Προτειμάμε αν έχουμε μικρά παιδιά να χρησιμοποιήσουμε σουπλά, αντί για τραπεζομάντιλο.
Αν χρησιμοποιήσουμε τραπεζομάντηλο, το στερεώνουμε με κλιπ, για να μην πέσουν τα σερβίτσια αν τραβηχτεί το τραπεζομάντιλο.
Μαζεύουμε τα μπουκάλια και τα ποτήρια με το αλκο’ολ αμέσως μετά το τραπέζι και τα αποθηκεύουμε στον κατάλληλο χώρο, μακριά από την πρόσβαση των παιδιών.
Αποφεύγουμε χρήση κράκερ και άλλων μικρο-βεγγαλικών παρουσία των παιδιών.
Δεν αφήνουμε σε σημεία άμεσης παιδικής πρόσβασης μαχαίρια, ανοιχτήρια, αναπτήρες και άλλα επικίνδυνα ή αιχμηρά αντικείμενα.

χριστουγεννιάτικη ζωγραφιάΤζάκι
Δεν αφήνουμε το τζάκι αναμμένο χωρίς να υπάρχει κάποιος να το παρακολουθεί.
Δεν αφήνουμε το παιδί να παίζει με σπίρτα ή άλλες εστίες φωτιάς.
Έχουμε πάντα μπροστά από το τζάκι προστατευτική σίτα.
Αν το τζάκι μας έχει αιχμηρά πυρότουβλα, τα καλύπτουμε με τα ειδικά προστατευτικά για τζάκι που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Δεν αφήνουμε το παιδιά να πλησιάσουν κοντά στο τζάκι όταν είναι αναμμένο (η αντοχή της παιδικής επιδερμίδας στην θερμότητα είναι πολύ μικρότερη από αυτή του ενήλικα).
Αυτές είναι μερικές απλές συμβουλές από τη safebebe τις οποίες αν τηρήσετε, θα μειώσετε την πιθανότητα παιδικών τραυματισμών που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι ειδικοί της safebebe είναι φυσικά στη διάθεσή σας να λύσουν οποιαδήποτε απορία σας ή ερώτησή σας. Απλά στείλτε τους την ερώτησή σας μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.
γάτα και χριστουγεννιάτικο στολίδιΟι παρούσες συμβουλές ή η τήρησή τους δεν αντικαθιστούν την ανάγκη της γονικής παρακολούθησης και μέριμνας, αλλά διατυπώνονται ως συμπληρωματικά μέτρα πρόληψης παιδικών τραυματισμών.

Ροή Ειδήσεων