Ασφυκτικός θάνατος για την Μαλένα και την Ίριδα – “Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε”

Ασφυκτικός θάνατος για την Μαλένα και την Ίριδα – “Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε”

Κάθε μέρα ξεδιπλώνεται το κουβάρι της τραγική υπόθεσης με τους θανάτους των 3 παιδιών από την Πάτρα. 

Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3.5 ετών Μαλένας και της 6.5 μηνών Ίριδας, προήλθε από ασφυξία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στα προς διερεύνηση παιδιά, και ιδιαίτερα του βρέφους, έχουμε ξεκάθαρα αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας, δηλαδή ουσιαστικά ο θάνατος επήλθε από ανοξυγοναιμία που η πρώτη της εκδήλωση είναι στον εγκέφαλο. Ο μηχανισμός έλλειψης οξυγόνου είναι δεδομένος», επισήμανε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπήρχε πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας της Ίριδας κι ένα πανάκι με αίματα, το οποίο επαναβεβαίωσε και η θεία που το είδε σε πιο προχωρημένη, αποξηραμένη κατάσταση.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων

Είναι δεδομένος ο ασφυκτικός θάνατος

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με την Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Πάτρα: Είχαν δει τη Ρούλα να χτυπά τη Τζωρτζίνα, όταν ήταν μόλις 10 μηνών!

Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε

Σε ό,τι αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας, ο κ. Λέων τόνισε ότι ήταν ένα παιδί που βασανίστηκε αρκετά με πολλαπλά επεισόδια όπως προκύπτει από όλη την κλινική της πορεία.

«Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι η αιτία θανάτου. Ο κάθε κατηγορούμενος μπορεί να έχει κάποια θέση. Για τα προηγούμενα επεισόδια μπορούν να εκφραστούν εκτιμήσεις, αλλά όχι βεβαιότητα, αν δηλαδή δινόταν σιγά σιγά η κεταμίνη, αν και δεν είναι κρίσιμο για την υπόθεση», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ευκολία που οι γονείς δίνουν όλα τα ιατρικά δεδομένα σημειώνοντας ότι «οι ίδιοι εμπλεκόμενοι προκαλούν και συμμετέχουν σε αυτό, πράγμα που θα οδηγήσει τελικά στη διελεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

“Να ζήσεις Τζωρτζίνα….”: Το νέο trailer της Νικολούλη κόβει την ανάσα για αυτά που θα μάθουμε

Η απολογία της Ρούλας στον ανακριτή – Όσα είπε για την Τζωρτζίνα και την πορεία προς το θάνατο

Ιωάννινα: Αισιόδοξα τα νέα για τον 7χρονο που τραυματίστηκε με το motocross

Σήμερα καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης – Δικηγόρος Πισπιρίγκου “Υποβάλλουμε αίτημα αποφυλάκισης”

 

 

Ροή Ειδήσεων