Αθ. Εξαδάκτυλος: Τι προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ για άνοιγμα σχολείων και διακοπές Πάσχα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Τι προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ για άνοιγμα σχολείων και διακοπές Πάσχα

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προανήγγειλε το άνοιγμα των σχολείων με την επιστροφή αποκλειστικά των μαθητών της Γ’ Λυκείου, την Δευτέρα 12 Απριλίου: «Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες πρόσθεσε, ότι αν δεν λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες ώστε οι μαθητές να μπαίνουν σε μικρές ομάδες, αυτές μπορούν να διεξαχθούν κανονικά.

Για τις μετακινήσεις του Πάσχα, ο γιατρός, μέλος της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπ. Υγείας, σημείωσε, ότι διαπεριφερειακά θα πρέπει να γίνονται μόνο μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας: «Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους,  εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα, διευκρίνισε, ότι δεν γίνεται επειδή έχουμε αφήσει το πρόβλημα πίσω μας, υπονοώντας, ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με την ανάγκη να κινηθεί η οικονομία.