Το 22% των κρουσμάτων αφορά παιδιά 4 έως 17 ετών – Ποια η εικόνα από τις σχολικές τάξεις

Αυξάνεται η διασπορά στα σχολεία - Το 22% των κρουσμάτων αφορά παιδιά 4 έως 17 ετών

Το 22% των κρουσμάτων αφορά παιδιά 4 έως 17 ετών – Ποια η εικόνα από τις σχολικές τάξεις

Στα 9.604 ανέρχονται τα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών που νοσούν με κορωνοϊό την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 22% των συνολικών κρουσμάτων, μειωμένος κατά 12% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ζ. ΜΑΚΡΗ: ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κεραμέως: "Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία" - Μακρή: "Οι μαθητές θα είναι καλύτερα προστατευμένοι"

«Δεν είναι το σχολείο που οδηγεί την πανδημία ή δημιουργεί τη διασπορά. Είναι οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι πρέπει, όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δωρεάν εμβολιασμό».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης  η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η οποία με τη σειρά της διέψευσε τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος σχολείων, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Όπως ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας κατανοεί την αγωνία των γονέων, αλλά όπως επισήμανε η διασπορά στις οικογένειες οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι εμβολιασμοί, όπου επιτρέπεται.

Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Ηπείρου

«Η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία είναι μεγάλη και ανησυχητική» τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά τη συνάντησή της με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%) μόλις σε τέσσερις ημέρες, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας εθελοτυφλούν, δεν αναθεωρούν τα πρωτόκολλα, αρνούνται να λάβουν ουσιαστικά μέτρα και προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί για αραίωση των μαθητών στις τάξεις.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως ανέφερε ότι: «η υπουργός Παιδείας συστηματικά παραπληροφορεί και καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας ώστε να αποποιηθεί τις σοβαρότατες ευθύνες της».

Μεγάλη συρροή κρουσμάτων σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον 20 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους αφορούν τους μαθητές στο τμήμα των μηχανολόγων. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αποδίδουν την διασπορά κρουσμάτων στον μαθητικό υπερπληθυσμό, ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αρχικά εντοπίστηκαν 3 κρούσματα στο τμήμα των μηχανολόγων, τα οποία στην συνέχεια έγιναν 13. Συνολικά σε όλο το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 200 μαθητές, φέρεται να έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 κρούσματα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρούδης, καθηγητής στο ΕΠΑΛ σε ένα τμήμα δυναμικότητας 16 μαθητών, φοιτούν 26.

Σύμφωνα με την καταγγελία η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει από την αρμόδια διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης να «σπάσει» στα δύο το τμήμα, αλλά « η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν καθηγητές», τονίζει ο κ. Ρούδης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε περίπτωση που το αίτημά τους δεν ικανοποιηθεί.

Πρόβλεψη "βόμβα" από γνωστό παιδίατρο για τα κρούσματα στις τάξεις με το άνοιγμα των σχολείων

H ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία και τα σχολικά τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων εδώ 

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr, κλείσιμο σχολείων θα υπάρξει μόνο αν δούμε τεράστια έξαρση της πανδημίας και το υποδείξουν οι ειδικοί, ενώ πριν φτάσουμε σε αυτήν την απόφαση, θα έχει προηγηθεί αλλαγή στο πρωτόκολλο «50% συν ένα» για να κλείσει η τάξη λόγω κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς: “Πάρτε μέτρα για να μην κλείσουν τα σχολεία” – Η αλλαγή στο “50+1”

Homeworkopoly: Το δωρεάν επιτραπέζιο παιχνίδι για να διασκεδάσετε στην τάξη

Θρήνος στη Φθιώτιδα: 47χρονος πατέρας δύο παιδιών σκοτώθηκε, πηγαίνοντας για το μεροκάματο