Αυτά είναι τα 10 πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που κάνουμε σε λέξεις από ι – (video)

Αυτά είναι τα 10 πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που κάνουμε σε λέξεις από ι – (video)

Η ορθογραφία ειναι μπελάς για πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες καθώς είναι εύκολο να γίνει λάθος σε κάποια λέξη. Αλιεύσαμε στο διαδικτύο ένα εξαιρετικό video από την σελίδα e-didaskalia όπου παρουσιάζονται τα 10 πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που κάνουμε σε λέξεις από ι .

Αυτό συμβαίνει γιατί η ελληνική γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ως τέτοιος υπάγεται σε κανόνες που κατά καιρούς αλλάζουν ακολουθώντας την εξέλιξη των καιρών.  Και δεν είναι φυσικά μόνο η ορθογραφία, καθώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη σύνταξη ή τη φωνολογική απόδοση των λέξεων, όταν δεν κάνουμε λάθη από άστοχη επιλογή λέξεων.

Τα 10 πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που κάνουμε σε λέξεις από ι

Ιχθείς – ενώ το ορθό είναι ιχθύες

Ιχνηλάτιση – ενώ το ορθό είναι ιχνηλάτηση

Ιεράρχιση – ενώ το ορθό είναι ιεράρχηση

Ιεροκύρηκας – ενώ το ορθό είναι ιεροκήρυκας

Ιδιορυθμία – ενώ το ορθό είναι ιδιορρυθμία

Ισσοροπία – ενώ το ορθό είναι ισορροπία

Ισχυαλγία – ενώ το ορθό είναι ισχιαλγία

Ιπασσία – ενώ το ορθό είναι ιππασία

Ιγμορύτιδα – ενώ το ορθό είναι ιγμορίτιδα

Ιλιγκιώδης – ενώ το ορθό είναι ιλιγγιώδης

Ορισμένες τεχνικές, που μπορούμε να ακολουθήσουμε στο σπίτι με απλά υλικά, μπορούν να κάνουν τη διαδικασία διασκεδαστικότερη. Μία μέθοδος, που λατρεύουν τα παιδιά είναι η οπτικοποίηση. Τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν εικόνες, ακόμη και με τις λέξεις. Μέσω της εικόνας επιτυγχάνεται η απομνημόνευση, που τα βοηθά να κάνουν λιγότερα λάθη.

Διαβάστε επίσης:

Generations: Απολαμβάνουμε οικογενειακώς ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις για όλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Δώρα Τσαμπάζη: “Η μητρότητα για μένα είναι η απόλυτη μοναξιά που μετέτρεψα σε δύναμη και αισιοδοξία”

Aπαρηγόρητοι οι γονείς της 3χρονης Νάγιας που “εφυγε” πρόωρα – Τα παιχνίδια της μοίρας και η γέννηση της μικρής αδερφούλας