Αυτά είναι τα ελληνικά σχολεία που διακρίθηκαν στα ευρωπαϊκά βραβεία δράσης eTwinning 2020

Αυτά είναι τα ελληνικά σχολεία που διακρίθηκαν στα ευρωπαϊκά βραβεία δράσης eTwinning 2020

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα Ευρωπαϊκά Βραβεία δράσης eTwinning 2020 και με χαρά διαπιστώσαμε ότι 3 ελληνικές συμμετοχές δημόσιων σχολείων κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε μια λίστα 932 έργων. Ειδικότερα, 2 ελληνικές σμμετοχές απέσπασαν 2 πρώτα βραβεία και μια απέσπασε ειδικό βραβείο.

Το Infokids.gr συγχαίρει όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, τους μαθητές τους και τους διευθυντές των σχολείων αυτών για τις προσπάθειές τους, οι οποίες αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτά είναι τα ελληνικά σχολεία που διακρίθηκαν στη φετινή διοργάνωση

Τι είναι τα ευρωπαϊκά βραβεία δράσης eTwinning

Το eTwinning – Η Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης, μέρος του προγράμματος Erasmus+, είναι μια εκπαιδευτική κοινότητα πρακτικής από όλη την Ευρώπη, της οποίας τα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων με αξιοποίηση των ΤΠΕ και των Web 2.0 εργαλείων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και διά ζώσης.

Το eTwinning είναι το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην Ευρώπη. Στη δράση κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και η παιδαγωγική αξία που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται ποιοτικά κάθε χρόνο.